27 sept. 2022 | 16:46

Alimentele care trebuie consumate împreună. Așa vei avea cele mai mari beneficii

Diverse
Alimentele care trebuie consumate împreună. Așa vei avea cele mai mari beneficii
Alimentele care trebuie consumate împreună.

Ce alimente trebuie consumate împreună, pentru a putea beneficia de cât mai multe substanțe folositoare pentru organism. În timp ce se discută tot mai des despre combinațiile alimentare care dăunează, puțini știu că anumite alimente trebuie consumate împreună cu altele, pentru un aport maxim de nutrienți.

Alimentele care trebuie consumate împreună

Anumite alimente trebuie consumate în combinație cu altele, îmbunătățindu-și reciproc beneficiile asupra organismului. Ți-am pregătit câteva exemple de alimente ce trebuie consumate împreună, pentru un mai mare aport de nutrienți și echilibru alimentar.

Spre exemplu, sparanghelul se consumă împreună cu cașcavalul, deoarece primul conține multă inulină, un polizaharid natural, esențial pentru o microfloră intestinală sănătoasă. Inulina ajută organismul să absoarbă mai bine și calciul. Cașcavalul conține acest calciul, dar pentru a fi asimilat, el are nevoie de inulină din sparanghel.

O altă combinație alimentară potrivită este carnea de porc cu varza de Bruxelles. Carnea de porc conține un oligoelement important pentru organism, care împiedică dezvoltarea celulelor cancerigene, și anume, seleniul.

De cealaltă parte, varza de Bruxelles este o sursă bună de sulforafan, care mărește de 13 ori proprietățile anticancerigene ale seleniului. Nu în ultimul rând, varza de Bruxelles completează perfect gustul cărnii, făcând-o mai fragedă.

Pepenele galben se poate consuma în combinație cu iaurt natural. Primul conține beta-caroten, un precursor biochimic al vitaminei A, util pentru vasele ochiului și acuitatea vizuală. El se absoarbe numai în prezența grăsimilor, iar la o absorbție și mai bună contribuie zincul. Ambele elemente se găsesc din plin în componența iaurtului natural.

De ce să combini carnea de pui cu morcovul

Carnea de pui și morcovul fac casă bună împreună. Cele două elemente își proprietățile benefice: beta-carotenul se găsește în morcovi, zincul, la rândul său, în carnea de pui. Pieptul de pui copt cu morcovi reprezintă o alegere ideală pentru o cină gustoasă. Astfel, la un piept de pui ajung trei morcovi de dimensiuni medii.

O altă combinație alimentară potrivită este cea dintre spanac și avocado. Avocado conține multe grăsimi sănătoase și oligoelemente precum: vitamina E, potasiu și antioxidanți. Și spanacul este bogat în antioxidanți ce împiedică dezvoltarea celulelor cancerigene și conține multe fibre care stimulează tractul digestiv, dar și luteină.

Lintea și ardeiul gras fac, de asemenea, o combinație potrivită. Lintea conține mult fier, iar vitamina C din ardeiul gras îmbunătățește absorbția fierului.

Nu în ultimul rând, potrivită este și combinația dintre ouă și broccoli. Calciul trebuie consumat împreună cu vitamina D. El se găsește în abundență în broccoli, iar vitamina D se găsește în gălbenușurile de ou. De aceea, o omletă cu broccoli pentru micul dejun este una gustoasă și sănătoasă.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro