Alimentele care te ajută să dormi mai bine. Trebuie să le consumi seara
Foarte mulți dintre români au probleme cu somnul. Nu mai pot dormi noaptea, iar motivele sunt multe, începând cu scumpirile și până la alimentele care provoacă insomnii. Experții în somnologie au spus acum care sunt alimentele care te ajută să dormi mai bine. Trebuie să le consumi seara.
Ce alimente te ajută să dormi mai bine. Conțin melatonină
Obținerea unui somn de calitate este o provocare tot mai mare pe măsură ce înaintăm în vârstă.
Unii dintre noi încearcă să aibă un somn mai bun cu perdele opace, măști de somn, pături cântărite sau orice număr de suplimente care promit o odihnă mai bună.
Melatonina ajută somnul
Cei care sunt în căutarea unei soluții complet naturale, totuși, melatonina este calea de urmat. Melatonina este un hormon produs în mod natural în glanda pineală din creier.
Printre mai multe funcții, melatonina joacă un rol cheie în reglarea ritmurilor circadiene ale corpului, sau ciclurile somn-veghe.
Glanda pineală este responsabilă cu somnul
Ca urmare, glanda pineală produce mai multă melatonină atunci când soarele apune, iar nivelurile scade în zorii zilei.
Astfel, alimentele bogate în melatonină sau chiar suplimentele cu melatonină sunt o modalitate naturală de a crește concentrația de melatonină și, eventual, de a îmbunătăți calitatea și cantitatea somnului.
Suplimentele cu melatonină pot fi periculoase
Aveți mare grijă, suplimentele de melatonină pot provoca somnolență, greață și amețeli și pot interfera cu anumite medicamente. Cel mai simplu și mai sigur apelați la alimentele care vă pot ajuta cu un somn mai bun.
Chiar dacă există puține date nutriționale despre concentrația specifică de melatonină în diferite alimente, se știe că următoarele alimente sunt deosebit de bogate în melatonină.
Laptele și somnul
Laptele cald a fost folosit de mult timp ca o băutură relaxantă înainte de culcare. Laptele conține duo-ul puternic de compuși care susțin somnul, melatonină și triptofan.
Cireșele pentru tartă și somnul bun
Cireșele pentru tartă sunt o varietate unică de cireșe, care sunt mult mai acre decât cele dulci standard.
Cireșele sunt bogate în compuși antiinflamatori, precum și în melatonină și și-au făcut loc pe piața alimentelor sănătoase și a suplimentelor naturale pentru capacitatea lor de a atenua durerile de artrită, de a îmbunătăți sănătatea inimii și de a ajuta somnul.
Fisticul face somnul dulce
Mai multe soiuri de nuci conțin melatonină, cum ar fi migdalele și caju, însă fisticul este deosebit de bogat în melatonină. La fel ca și alte nuci, fisticul conțin și fibre, acizi grași omega-3, vitamina E și antioxidanți, așa că reprezintă o gustare sățioasă și hrănitoare.
Alte alimente bogate în melatonină și care pot fi servite înainte de culcare în speranța că vor aduce un somn liniștit sunt: strugurii, ciupercile, porumbul, ovăzul, ouăle și orezul.