Alimentele care se vor consuma cel mai mult în 2022. Asta vor mânca și foarte mulți români

Alimentele care se vor consuma cel mai mult în 2022. Asta vor mânca și foarte mulți români
Ce alimente vor fi consumate cel mai mult în anul 2022?

Unele alimente se vor afla din ce în ce mai des pe lista de cumpărături în anul acesta. Mulți români le vor avea și ei în coșuri. Despre ce este vorba și de ce au venit în noul an în privirile tuturor? Specialiștii au stabilit acest detaliu.

Alimente consumate cel mai mult în 2022: toți poftesc la ele

Preferințele alimentare ale oamenilor se schimbă destul de des. Specialiștii care analizează comportamentul consumatorilor au indicat deja care sunt alimentele anului 2022 pe care toți vor vrea să le mănânce.

A fost stabilit în cadrul unui ‘Atlas al gustului’ care sunt cele mai răspândite preparate și care încep să fie prezente pe mesele oamenilor, dar și în meniurile restaurantelor de peste tot. Se pare că mulți își doresc să încerce lucruri noi din diverse gastronomii, așa că sunt mai deschiși în privința unor gusturi.

Acest Atlas este actualizat anual de o echipă formată din 800 de specialiști, iar printre ei se află: bucătari, somelieri, cercetători în alimentație și nutriție și mulți alții care analizează obiceiurile de consum.

Ingrediente care încep să intre în bucătăriile tuturor

De exemplu, pâinea artizanală este din ce în ce mai dorită de toți, iar câțiva chiar au început să își cumpere ingredientele de care au nevoie pentru a o prepara acasă. Există sortimente cu turmeric, cărbune activ, boia, ceapă și multe alte condimente.

De asemenea, brânzeturile vegane se află mai des pe lista de cumpărături, dar și la un prânz în oraș cu prietenii sau familia. Prunele uscate, floarea de portocal, ginsengul sau pudra de roșcoave indică astfel alegerile tuturor în privința desertului.

Cercetătorii au observat și plăcerea gurmanzilor pentru preparate sau ingrediente asiatice. De exemplu, uleiul de susan, sosul de soia, sosul de stridii sau oțetul din orez se află acum în bucătăria multora.

Conform specialiștilor, cei mai mulți își doresc simplitate în farfurii și ca gustul să primeze. Un alt produs cumpărat din ce în ce mai mult de toți este roșia uscată sau în ulei. Moda intervine și în gastronomie, iar unii își doresc să țină pasul cu ce se întâmplă în bucătăriile de peste tot din lume.

De asemenea, este deja cunoscut faptul că un număr mare de persoane a eliminat carnea din alimentație și abordează un regim bazat pe legume, fructe și produse lactate. Din acest motiv, este din ce în ce mai iubită o masă bogată în astfel de produse crude, salate cu sosuri sau carne de pește.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI