Alimentele care nu trebuie consumate dacă ai dureri. Îți pot face și mai mult rău
Majoritatea românilor se confruntă des cu dureri diverse din cauza stilului de viață haotic și a vremurilor pline de griji. Mulți dintre ei nu mai sunt atenți la nevoile corpului lor și ajung astfel să aibă neplăceri. Desigur că primul lor gând este să apeleze la anumite medicamente sau să facă unele modificări în dieta alimentară pentru un alt stil de viață. Nutriționiștii vin acum cu o listă de alimente pe care nu trebuie să le consumi dacă ai dureri. Ele pot face chiar și mai mult rău.
Alimente pe care nu trebuie să le consumi dacă ai dureri: ce spun specialiștii?
Stilul de viață al românilor în special este unul haotic. Cei mai mulți nu au grijă din timp de organism și îl forțează până când apar durerile sau în unele cazuri este ceva genetic. Specialiștii susțin că în situația acesta și schimbările alimentare pot să înrăutățească starea pacientului. Ei susțin că mai ales durerile articulare pot produce mult disconfort, așa că trebuie tratate cu atenție.
Afecțiunile de acest gen pot varia de la moderat, server sau cronic. Cei care au astfel de probleme au de cele mai multe ori: gută, lupus, accidentări, fibromialgie sau dislocare. Poate puțini știu, dar acestea chiar se pot agrava dacă în alimentație se regăsesc unele alimente. Ai mai jos o listă cu produse pe care nu trebuie să le mai introduci în mesele de zi cu zi dacă ai dureri!
Nu trebuie să mai consumi asta
Zahăr: trebuie să stai departe de zahăr pentru că acesta va inflama și mai tare zona. Nu consuma cereale, gogoși, ciocolată sau sucuri.
Carbohidrați rafinați: produsele din făină albă sunt preferatele tuturor. Din păcate, dacă ai dureri articulare trebuie să elimini din alimentație: pâinea, cerealele, orezul alb și orice carbohidrat rafinat. Acestea pot duce la apariția obezității și afecțiunilor cronice, stimulând în același timp inflamațiile.
Carne roșie și procesată: specialiștii nu recomandă acest tip de carne, dar mai ales cea din conservele care se găsesc la orice supermarket. Carnea de acest gen conține purină și nitrați și agravează inflamațiile articulare.
Lactate: cei mai mulți oameni consumă lactate la micul dejun sau la prânz. Află că acestea amplifică inflamațiile articulare. Cel mai bine este să te ferești de ele. Există pe piață diverse produse care să înlocuiască lactatele precum: lapte de soia, lapte de cocos, lapte de orez, etc.
Alcool: durerile articulare sunt agravate de alcool. De exemplu, berea conține gluten, iar acesta conduce la creșterea nivelului de acid uric în organism, afectând în cele din urmă articulațiile.