Alimentele care nu se congelează niciodată. E mare greșeală dacă ai făcut-o, trebuie să scapi de ele

Alimentele care nu se congelează niciodată. E mare greșeală dacă ai făcut-o, trebuie să scapi de ele
Alimentele care nu se congelează niciodată

Care sunt alimentele care nu se congelează niciodată. Este o mare greșeală dacă ai făcut-o, așadar trebuie să scapi de ele. Congelarea produselor este o metodă utilizată de mulți, dar mare atenție că nu toate alimentele pot fi congelate. De asemenea, mai trebuie să afli și care sunt regulile de bază atunci când congelezi alimentele, dar și cum se face corect decongelarea.

Alimentele care nu se congelează niciodată

Pentru a congela corect alimentele, trebuie să folosești ambalaje rezistente și impermeabile. Mai poți opta și pentru recipiente din aluminiu cu capac sau cutii din plastic. Alimentele se pun în pachete mici, pentru a le putea congela și decongela rapid. Nu umple prea mult pungile cu legume care urmează a se congela.

Din categoria alimentelor care se pot congela fac parte următoarele: Pâinea, care poate fi ținută la congelator până la o lună, cozonacul și prăjiturile fără creme sau glazuri, care pot fi ținute în congelator și șase luni.

Se mai poate congela și peștele, numai dacă este proaspăt, care ține până la șase luni, carnea, care, de asemenea, se congelează numai foarte proaspătă. Carnea de porc, de pasăre sau de vânat poate să fie păstrată la congelator vreme de nouă luni, iar carnea de vită și de miel poate fi ținută în congelator până la un an.

Fructele se congelează numai atunci când sunt coapte, dar încă suficient de tari, însă se pot congela și sub formă de piure. De asemenea, lactatele și untul pot rezista în congelator până la șase luni.

Din categoria alimentelor care nu se congelează niciodată enumerăm: roșiile, care își vor pierde textura, mineralele și gustul dacă vor fi congelate. Nu se congeleză nici legumele bogate în apă, cum ar fi castraveții, salata verde si ridichiile, chiar și țelina crudă. Ele își vor pierde textura crocantă și aroma, întrucât au un conținut ridicat de umiditate.

Nici avocado nu se congelează, întrucât se va strica și nu va mai putea fi consumat în siguranță. Nici mierea nu se congelează, deoarece prin congelare se va îngroșa și se va strica. Nu încerca sa congelezi nici salatele pe bază de maioneză întrucât își pierd aroma, nici pastele fierte sau orezul nu se pun la congelator căci devin moi când sunt decongelate.

Cum decongelezi corect alimentele

Ca să știi însă cum se face corect decongelarea, trebuie să știi că cel mai indicat este ca procesul să fie făcut în frigider, întrucât la temperatura camerei, microorganismele pot ataca alimentele. Te mai poți folosi și de cuptorul cu microunde sau poți pune alimentele în apă rece la temperatura camerei, dar asigură-te că apa nu pătrunde în pachetul congelat. De menționat este și că alimentele decongelate se gătesc în maxim 24 de ore.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI