04 oct. 2022 | 12:05

Alimentele care îți afectează inima deși tu ai fi crezut că ai o dietă corectă. Ce spun studiile

Sănătate
Alimentele care îți afectează inima deși tu ai fi crezut că ai o dietă corectă. Ce spun studiile
Ce alimente îți afectează inima?

Experții au descoperit care sunt alimentele pe care oamenii nu ar trebui să le mai consume pentru că în timp fac foarte mult rău inimii. Un nou studiu aduce în prim-plan câteva produse pe care persoane din lumea întreagă le consumă mult prea des. Foarte puțini știu că unele din ele sunt extrem de rele. Un număr mare dintre participanții studiului au aflat că au mai multe șanse să dezvolte boala coroniană la vârsta mijlocie.

Alimente care afectează inima: ce arată un nou studiu?

Un nou studiu arată că oamenii care consumă prea mult orez alb sunt predispuși unor boli de inimă. Specialiștii din Iran au analizat organismul persoanelor cu diete bogate în cereale rafinate, comparativ cu cerealele integrale. Ei au descoperit că cei care au mâncat des cereale procesate au mai mult șanse să dezvolte o boală coroniană la vârsta mijlocie.

Autorul principal al studiului, dr. Mohammad Amin Khajavi Gaskarei, a spus că daunele cauzate de o dietă bogată în aceste cereale sunt similare cu consumul de multă mâncare deloc potrivită pentru organism.

„O dietă care include consumul unei cantități mari de cereale nesănătoase și rafinate poate fi considerată similară cu o dietă care conține o mulțime de zaharuri și uleiuri nesănătoase”, a spus el.

Poate puțini știu, dar cerealele rafinate sunt descompuse rapid tocmai pentru că au fost îndepărtate de fibrele lor, lucru care duce la o creștere a nivelului de zahăr din sânge. În timp, glicemia crescută poate deteriora vasele de sânge și nervii care controlează inima și provoacă formarea în pereții arterelor.

,,Este important să găsim modalități de a educa oamenii”

În categoria alimentelor deloc potrivite pentru inimă mai sunt și orezul brun, ovăzul și pâinea integrală. Ele sunt procesate pentru prelungirea termenului de valabilitate, lucru care asta înseamnă că boabele pierd nutrienți cheie în acest proces.

„Pe măsură ce mai multe studii demonstrează o creștere a consumului de cereale rafinate la nivel global, precum și impactul asupra sănătății generale, este important să găsim modalități de a educa oamenii”, a menționat Dr. Gaskarei despre acest studiu.

Studiul va fi prezentat la Colegiul American de Cardiologie Orientul Mijlociu 2022, împreună cu cel de-al 13-lea Congres Emirates Cardiac Society, la Dubai, în perioada 7-9 octombrie 2022.

Experții au subliniat că o persoană moare la fiecare 34 de secunde în Statele Unite ale Americii din cauza unei boli de inimă. De asemenea, diagnosticul a fost responsabil și pentru unul din cinci decese în anul 2020.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Capital.ro
Prime de Paşte oferite de angajatorii români. 7 din 10 companii vor oferi beneficii extra
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Locuri de MUNCĂ disponibile! Se oferă SALARII de 6.500 de lei
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro