Alexandru Rafila rupe tăcerea despre motivul real al închiderii școlilor: „Aceste cifre să nu fie folosite ca pretext”. Care este adevărul, de fapt

Alexandru Rafila rupe tăcerea despre motivul real al închiderii școlilor: „Aceste cifre să nu fie folosite ca pretext”. Care este adevărul, de fapt
Alexandru Rafila, despre pretextul închiderii școlilor

Alexandru Rafila a explicat ce se întâmplă, de fapt, în spatele acestor semnale de alarmă îngrijorătoare vizavi de numărul mare de cazuri în rândul copiilor. Valul patru este prezentat ca fiind valul tinerilor și coppiilor, dar în realitate, reprezentantul României la OMS infirmă aceste informații. Potrivit medicului, discuția legată de închiderea școlilor nu ar trebui să existe.

“Nu putem să afirmăm că acest virus produce infecții mai grave la copii’

Potrivit medicului Alexandru Rafila, există risc de îmbolnăvire și la această categorie a copiilor și a tinerilor, mai ales ca o mare parte dintre aceștia nu este vaccinată, însă pertotal, numărul de cazuri rămâne în continuare mic, raportat la numărul total de infectări.

“Eu cunosc aceste cifre și vreau să vă spun următorul lucru. Populația cu vârste cuprinse între 0 și 19 ani reprezintă 25% din populația României.
Numărul de cazuri de infecție în rândul acestei categorii de populație este de 15%. Numărul de cazuri internate este de 4%, numărul de cazuri care sunt la ATI este de 2%.

Deci, dacă o să ne uităm ce se întâmplă la tineri și la adolescenți, într-adevăr ei se îmbolnăvesc, dar numărul de cazuri care necesită internare și mai ales numărul de cazuri care necesită terapie la ATI este extrem de mic.

În mod evident, există și în rândul acestei categorii de populație copii sau adolescenți care au diverse afecțiuni care predispun la complicații.

Mai mult decât atât, această categorie de populație în marea ei majoritate nu este vaccinată. Pe de o parte, pentru că toți copiii până la vârsta de 12 ani nu sunt eligibili pentru vaccinare, iar în rândul celorlalte categorii de adolescenți începând cu vârsta de 12 ani probabil că vaccinarea este undeva între 5 și 10% în România.

Deci nu putem să afirmăm că acest virus produce infecții mai grave la copii. Este normal să producă infecție într-o populație nevaccinată”, a declarat Alexandru Rafila, la Antena3.

Școlile nu ar trebui să fie închise

Medicul Alexandru Rafila susține că propunerile de închidere a școlilor nu sunt bazate pe un motiv real, motiv pentru care, acesta le solicită autorităților să nu mai folosească drept pretext numărul cazurilor de infectări în rândul copiilor, pentru a-și ascunde incompetența de a asigura funcționarea Educației în condiții sigure.

“Deci nu am vrea să îl folosim, sau nu noi să folosim, să folosească alții ca și pretext pentru închiderea școlilor, nefuncționarea unor activități legate de activitățile copiilor, această poveste legată de numărul extrem de mare de cazuri grave în rândul copiilor pentru că nu este așa.

Sunt 1000 de persoane la ATI şi din astea sunt 20 de cazuri la copii așa că, toată treaba asta e legată de gravitatea infecțiilor la copiii. În momentul de față cred că este mai degrabă o încercare de a justifica închiderea școlilor în perioada următoare mai mult decât realitatea.

Cîţu a erupt astăzi la conferința de presă de după ședința de urgență. A spus niște lucruri care nu au nicio legătură cu managementul pandemiei. Au mai degrabă treabă cu încercarea de a justifica într-un mod nefericit incompetența și incapacitatea de a face ceva timp de trei patru luni de zile”, a adăugat deputatul PSD.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI