Alexandru Rafila, despre cel mai negru scenariu în România. Câte cazuri de covid vom avea de la 1 februarie

Alexandru Rafila, despre cel mai negru scenariu în România. Câte cazuri de covid vom avea de la 1 februarie
Alexandru Rafila, despre cel mai negru scenariu în România.

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a vorbit azi despre cel mai negru scenariu în România, în privința cazurilor de coronavirus. Iată câte cazuri de coronavirus pe zi am putea avea la mijlocul lunii februarie, potrivit estimărilor INSP. Ministrul Rafila a prezentat într-o conferință de presă un raport al INSP conform căruia în a doua săptămână din luna ianuarie s-a înregistrat o creștere cu 505% a numărului de cazuri de coronavirus depistate față de prima săptămână. Totodată, raportul indică și că numărul deceselor a crescut cu 12%.

Alexandru Rafila, despre cel mai negru scenariu în România

Alexandru Rafila a declarat azi că, potrivit estimărilor INSP, cel mai pesimist scenariu arată către un vârf de peste 70.000 de cazuri de coronavirus pe zi la milocul lunii februarie. Previziunile INSP mai arată că țara noastră ar putea atinge capacitatea maximă de internare la ATI la începutul lunii viitoare, iar capacitatea maximă de internare pentru coronavirus între 8 şi 10 februarie, a spus ministrul Sănătății.

„Scenariul cel mai rău posibil estimat este să avem peste 70.000 de cazuri pe zi. Știu că asta va fi știrea, nu înseamnă că se întâmplă așa”, a spus Rafila.

Astfel, n umărul persoanelor internate ar putea fi între 7.800 și 43.000 , iar în ce privește numărul deceselor zilnice, ele ar urma să fie și între 60 și 360.

Alexandru Rafila a mai spus că, în „scenariile mediu și înalt”, în perioada 8-10 februarie, spitalele vor atinge capacitatea maximă de locuri, iar la ATI capacitatea maximă de locuri se va putea atinge chiar de la începutul lunii februarie.

„Cea mai mare rată de suicid în rândul copiilor şi adolescenţilor, înregistrată în anul 2021”

Minsitrul Sănătății a mai făcut afirmații și despre alte subiecte. El a spus că anul trecut, în România s-a înregistrat cea mai rată a suicidului la copii şi adolescenţi.

 „Avem în continuare probleme mari, cea mai mare rată de suicid în rândul copiilor şi adolescenţilor, înregistrată în anul 2021. Suntem responsabili pentru sănătatea lor şi încercăm să facem în aşa fel încât să păstrăm un balans între sănătatea publică şi modul de dezvoltare armonioasă a acestor copii”, a declarat Alexandru Rafila, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în Prahova.

Astfel, un consilier al ministrului Educaţiei, Radu Szekely, a spus că ministerul a primit din partea Poliţiei Române o informare în ce privește un aspect îngrijorător care se înregistrează în mai multe ţări. Mai exact este vorba despre faptul că copiii cărora le-a fost închis contul de Roblox au ameninţat că se sinucid.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI