Alexandru Rafila, avertisment crunt despre noile restricții din România: „Asta e realitatea”

Alexandru Rafila, avertisment crunt despre noile restricții din România: „Asta e realitatea”
Alexandru Rafila, despre noile restricții din România

Alexandru Rafila a vorbit despre situația epidemiologică actuală, dar și despre riscurile care pot apărea odată cu explozia cazurilor de Covid-19 în România. În ciuda faptului că în acest moment nu sunt în plan noi restricții, reprezentantul României la OMS avertizează că, dacă situația o va impune, restricțiile nu vor întârzia să apară.

„Ne aflăm pe penultimul loc în UE”

Profesorul Alexandru Rafila se arată nemulțumit de trendul crescător al cazurilor Covid-19, chiar dacă acesta este momentan în grafic și nu necesită restricții. Din păcate, dacă situația va continua în același ritm, iar persoanele nu se vor vaccina, valul patru nu va întârzia să apară. Acesta a reamintit, de asemenea, nereușita campaniei de vaccinare, în ciuda succesului pe care autoritățile vor să-l sublinieze.

„Problema e următoarea, numărul de cazuri nu pare să necesite așa ceva, dar ne aflăm pe un trend crescător, asta e realitatea. În aceste condiții, dacă în perioada următoare vom avea un număr mare de cazuri și se va ajunge în situația impunerii de noi restricții, acest lucru trebuie asumat.

Ne-am lăudat cu o campanie de vaccinare extraordinară, dar observați că ne aflăm pe penultimul loc în UE. Dacă vor apărea restricții, ele trebuie asumate datorită inacțiunii guvernului”, a afirmat Alexandru Rafila, pentru RomaniaTV.

Medicul critică dur lipsa de gestionare a pandemiei actuale de către premier, care a anunțat în repetate rânduri că vaccinarea merge bine, descurajând astfel oamenii să se mai vaccineze.

„Ne aflăm în situația unui eșec major”

Alexandru Rafila trage un nou semnal de alarmă cu privire la scepticismul de care dă dovadă populația din mediul rural, atunci când vine vorba de vaccinare, ceea ce înseamnă că încrederea în autorități este aproape inexistentă.

Cu privire la calmitatea cu care premierul o abordează în lupta cu acest virus, Alexandru Rafila susține că este o abordare greșită în care numărul mic cazurilor umbrește îngrijorarea cu privire la numărul de persoane nevaccinate.

„Nu pot să mă pronunț asupra acestor idei. E bine că se face ceva. Eu nu știu de ce nu se face o campanie de informare pentru mediul rural. Sigur că se pot inventa tot felul de soluții, rămâne de văzut dacă sunt aplicabile.

Lipsa de încredere în autorități se vede, s-a ajuns într o situație în care lumea nu mai crede. Se pare că nu mai contează numărul de persoane vaccinate, ci numărul de cazuri.

Genul acesta de abordări pe care le are premierul sunt periculoase și nu reflectă o responsabilitate politică. Ne aflăm în situația unui eșec major.”, a mai adăugat medicul, potrivit sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI