Alexandru Rafila aruncă bomba despre adevărații vinovați ai valului patru: „Nu virusul a fost în adormire”

Alexandru Rafila aruncă bomba despre adevărații vinovați ai valului patru: „Nu virusul a fost în adormire”
Alexandru Rafila, reprezentatntul României la OMS

Reprezentantul României la OMS se arată extrem de revoltat cu privire la explozia cazurilor de Covid-19, cauzată în mare parte de gestionarea incorectă a pandemiei. Alexandru Rafila consideră că impactul valului patru este devastator, iar de vină este Guvernul, care nu a luat măsurile de rigoare la timp, pentru a evita o nouă criză sanitară, mai mare decât în vlaurile precedente.

Valul patru a luat autoritățile din România pe „nepregătite”

Medicul Alexandru Rafila consideră că autoritățile din România nu și-au arătat interesul și grija pentru cetățeni, permițând ca pandemia să scape de sub control, iar numărul infectărilor de Covid-19 să explodeze. Acesta critică aspru lipsa măsurilor de prevenție la momentul potrivit, cât și lipsa testării permanente în medii sensibile și esențiale.

Deputatul PSD trage un semnal de alarmă cu privire la creșterea mortalității în rândul pacienților internați la ATI, atâta timp cât medicii vor fi epuizați, iar secțiile de Terapie Intensivă supraaglomerate.

”Accesibilitatea la testare e esențială, mai ales în medii sensibile, cum e mediul școlar de exemplu. Acolo se testează extrem de puțin și dacă vrem să funcționăm în siguranță trebuie să facem cât mai multe teste, pentru că ai o șansă mai mare să identifici persoanele infectate, care trebuie să stea în izolare, și atunci scade și transmiterea.

Este davastator ce se întâmplă în momentul de față, gândiți-vă că noi ne aflăm pe un trend rapid crescător. Lucrul cel mai dramatic o să fie în zona acestor cazuri grave care sunt la ATI. Probabil că, la un moment dat, nu or să mai poată să fie gestionate de colegii care lucrează în astfel de secții și, evident, ceea ce se întâmplă dacă nu poți să aplici măsuri terapeutice și ai foarte multe cazuri grave, din păcate, și o mortalitate ridicată”, a explicat medicul la Antena3.

“S-au organizat manifestații cu multe persoane”

În cadrul aceleiași intervenții, Alexandru Rafila face o retrospecție a valului patru, subliniind momentul în care acesta a izbucnit, în timp ce Guvernul s-a arătat nepăsător cu privire la evoluția evidentă și constantă a infectărilor. Mai mult, medicul a acuzat organizarea mai multor evenimente cu un număr mare de participanți, fără a exista reguli clare anti-Covid-19.

“Nu virusul a fost în adormire, ci Guvernul României a fost în adormire, îmi pare rău că spun lucrul ăsta. Nu s-a făcut absolut nimic, creșterea a început în data de 5 iulie, în săptămâna 5-12 iulie, și ea nu s-a mai oprit de atunci și, practic, când urmărești niște cifre și vezi că în prima săptămână ai 30 de cazuri zilnice, a doua ai 45, peste încă o săptămână ai 70, îți dai seama că se întâmplă ceva și, chiar dacă cifrele sunt mici, trendul era evident.

Și atunci nu s-a făcut absolut nimic, s-au organizat tot felul de manifestări cu numere extrem de mari de persoane care au participat, nu s-au luat niciun fel de măsuri sau nu s-a respectat niciun fel de măsură.

Mă refer la toate tipurile de manifestări, care au fost promovate de Guvern, care au culminat, în plin val patru, cu foarte multe cazuri, cu organizarea unui congres-mamut. (…) Cei care conduc țara demonstrează prin atitudine și prin ceea ce fac că ei de fapt nu le respectă (n.r. – măsurile de protecție)”, a concluzionat acesta, potrivit sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI