Alexandru Arșinel a făcut marele anunț de care fanii lui se temeau, la fix 60 de ani de activitate EXCLUSIV

Alexandru Arșinel a făcut marele anunț de care fanii lui se temeau, la fix 60 de ani de activitate EXCLUSIV
„Tata e conștient și ținem împreună lucrurile sub control” - Cristian Arșinel

Alexandru Arșinel a făcut marele anunț. Alexandru Arșinel se pregătește să spună adio scenei după exact 60 de ani de activitate! Cei din familia sa sunt de părere că starea de sănătate a marelui actor nu-i mai permite întoarcerea la marea dragoste. Dar ultimul cuvânt îi va aparține fostului director al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

Alexandru Arșinel a făcut marele anunț de care fanii lui se temeau

În 2022 Alexandru Arșinel împlinește șase decenii de când a urcat prima dată pe scenă. Îndrăgitul actor ar urma să spună „bun rămas” scenei care l-a consacrat. Vârsta și bolile cu care se luptă l-au adus în situația aceasta.

Este o situație deloc dorită de unul dintre cele mai mari staruri ale teatrului românesc de revistă, din întreaga sa istorie. În prima parte a lui 2022, Arșinel s-a străduit în câteva rânduri să fie prezent la întâlnirea cu marele public.

Din păcate, nu a reușit mereu să facă asta cu succes. Sâmbătă, 12 februarie, spre exemplu, fostul director general al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” a trebuit să facă un pas înapoi. Actorul nu a mai fost capabil de a-și susține rolul din spectacolul „Hai, Hai România”, un show a cărui regie o și semnează.

El a explicat atunci că starea de sănătate i-a permis să participe pe deplin la repetițiile de dinaintea spectacolului. Dar când a venit ziua reprezentației, nu a mai putut.

A abandonat apariția pe scenă din cauza unui „vertij, în urma căruia nu am mai reușit să mă țin pe picioare”. De altfel actorul așa avea să-și motiveze el însuși absența, prima în 60 de ani de activitate.

„Tata e conștient și ținem împreună lucrurile sub control”

Redacția Impact.ro a încercat să afle din partea familiei îndrăgitului actor care este starea acestuia de sănătate. Asta în condițiile în care nu mai răspunde nici măcar la telefon. În cele mai recente fotografii artistul apare deplasându-se cu ajutorul unui scaun cu rotile.

Tata e conștient și ținem împreună lucrurile sub control”, a sunat declarația obținută din partea lui Cristian Arșinel, fiul cel mic al actorului. El a evitat să ofere alte amănunte, precizând că este vorba despre o decizie familială.

Pe de altă parte, el s-a arătat extrem de sceptic atunci când l-am întrebat ce șanse îi mai oferă părintelui său de a mai urca pe scenă în viitor. „Nu se mai întoarce la teatru! După mine, această variantă nu mai există!”, a sunat răspunsul laconic primit din partea mezinului familiei Arșinel.

El a lăsat să se înțeleagă că nu aceasta este dorința actorului, ci a condiționărilor fizice pe care le traversează Alexandru Arșinel. Ca atare, a lăsat deschisă portița unei surprize în cazul în care voința tatălui va reuși să treacă peste actuala sa stare sa generală, una delicată.

Totuși, la cei 83 de ani împliniți, actorul a trecut prin situații grele și încearcă să treacă peste efectele anumitor boli cu care acesta se luptă. Nu mai departe de finele anului trecut, Arșinel a fost internat la cel mai modern spital privat de tratare a bolilor de inimă, unde i s-a implantat un nou stent.

„Casa respectivă îmi aparține”

Pe de altă parte, Cristian Arșinel a negat că recenta decizie a instanței de a nu-l condamna pe cel care i-a spart cu ani în urmă casa de pe Litoral a maestrului i-ar fi afectat starea de spirit.

„Povestea asta nu l-a afectat în nicun fel! În primul rând, tebuie să vă spun că acum casa respectivă îmi aparține. Am cumpărat-o de la tata!

În al doilea rând, nu am mai avut probleme de genul acesta de șase sau șapte ani. Casa a fost ridicată în 2010 și cea mai recentă spargere a fost prin 2015, dacă nu mă înșel.

Oricum, nu am avut nicio pagubă, fiindcă asigurările au achitat totul!”, a conchis același Cristian Arșinel.