Alexandr Lukașenko, propunere neașteptată către Ucraina pentru încetarea războiului. Ce nu are voie să facă sub nicio formă Volodimir Zelenski

Alexandr Lukașenko, propunere neașteptată către Ucraina pentru încetarea războiului. Ce nu are voie să facă sub nicio formă Volodimir Zelenski
Aleksandr Lukasenk și Volodimir Zelenski

Tensiunile din Ucraina par să nu ia sfârșit, ci din contră, Rusia devine din ce în ce mai agresivă, folosind atacuri teroriste cu scopul de a lăsa cetățenii ucraineni în frig și întuneric. În urmă cu doar câteva ore, liderul Belarusului a transmis către țara invadată o propunere, menționând ce greșeală a făcut până acum Volodimir Zelenski în încercările de negociere cu Rusia.

Aleksandr Lukașenko, avertisment către Zelenski

Președintele Belarusului a fost încă de la începutul războiului de partea Rusiei, susținând acțiunile lui Vladimir Putin fără reținere. În cursul zilei de ieri, acesta a transmis un mesaj către Ucraina, în care a menționat greșelile pe care liderul ucrainean le-a făcut în încercările de negocieri de pace cu Rusia.

În timpul unui interviu cu televiziunea de stat, președintele belarus a specificat că Ucraina a încălcat principiile unor negocieri clasice, astfel că acesta a impus dinainte niște condiții prealabile care au inhibat următoarea etapă a discuțiilor de pace.

În primul rând, Zelesnki este sfătuit să nu mai pună condiții în avans, dacă într-adevăr dorește să ajungă la niște soluții clare cu Rusia, iar în al doilea rând, acesta ar trebui să se gândească să facă compromisuri.

„Greșeala ucrainenilor, a (președintelui) Volodimir Zelenski, este că el încalcă principiile clasice ale procesului de negociere. Mai ales când vorbești cu gigantul Rusia. Ei bine, nu poți pune condiții în avans.
Așezați-vă la masa negocierilor și puneți acolo toate condițiile. Iar al doilea principiu este unul clasic, compromisuri”, i-a propus Lukașenko liderului ucrainean.

Moscova folosește în acest moment acordul de la Minsk ca bază pentru războiul său împotriva Ucrainei. Încă de la începutul conflictului, armata lui Vladimir Putin a folosit granița Belarusului pentru invazie, teritoriul țării vecine fiind, de fapt, ca o rampă de lansare pentru operațiunile aeriene ale Rusiei în Ucraina. Astfel, Lukașenko și-a exprimat în cele mai multe situații susținerea față de Rusia, încercând să manipuleze Ucraina către o pace favorabilă lui Vladimir Putin.

Mesajul lui Volodimir Zelenski către popor

În urmă cu câteva ore, liderul ucrainean a transmis un mesaj către cetățeni, prin care îi avertizează cu privire la noile atacuri care vor lovi Ucraina și infrastructura energetică. Cu toate acestea, liderul ucrainean rămâne optimist cu privire la rezolvarea problemelor care ar putea pune în pericol siguranța ucrainenilor.

“Înţelegem că teroriştii pregătesc noi atacuri. Ştim asta sigur. Şi atât timp cât au rachete nu se vor opri, din păcate.

Dar capacitatea noastră de a ne ajuta reciproc şi de a avea grijă de cei mai vulnerabili, bătrâni, familii cu copii, cei care şi-au pierdut casele şi rudele în război, reprezintă unul dintre elementele de protecţie împotriva terorii şi puterea noastră.

Săptămâna care urmează poate fi la fel de grea ca aceea care se încheie. Forţele noastre de apărare se pregătesc. Tot statul se pregăteşte. Analizăm toate scenariile, inclusiv cu partenerii noştri”, a transmis președintele Ucrainei.

Urmăriți Playtech.ro și pe