Alertă meteo. Vremea se schimbă brusc în România, de ce vom avea parte până sâmbătă

Alertă meteo. Vremea se schimbă brusc în România, de ce vom avea parte până sâmbătă
Alertă meteo. Vremea se schimbă brusc în România

Alertă meteo. Vremea se schimbă brusc la noi în țară, iar meteorologii au anunțat vremea de până sâmbătă. Specialiștii au actualizat prognoza meteo.

Alertă meteo. Vremea se schimbă brusc în România

Meteorologii ANM au actualizat informarea de ploi însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului valabilă de azi, 17 septembrie, ora 10:00 și până mâine, 18 septembrie, ora 10:00.

Conform ANM, în intervalul menționat sunt anunțate ploi în general moderat cantitativ în nord-vestul teritoriului. Apoi, în centru, sud-vest și pe alocuri în rest, după-amiaza și noaptea se anunță perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse, descărcări electrice, iar izolat, căderi de grindină și vijelii.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 de litri/mp și pe suprafețe mici, îndeosebi în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, 30-40 l/mp.

Temporar, vântul o să aibă intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze în general de 45-55 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 70 km/h.

Prognoza meteo pe 4 săptămâni

Vremea în săptămâna 20.09.2021 – 27.09.2021

Valorile termice se anunță a fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile, însă cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele nord-vestice și nord-estice. De asemenea, regimul pluviometric se anunță a fi ușor excedentar în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest o să fie apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 27.09.2021 – 04.10.2021

Valorile medii se anunță normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul țării. În ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi deficitare la nivelul întregii țări, însă mai ales în regiunile sud-vestice.

Vremea săptămâna 04.10.2021 – 11.10.2021 

Temperaturile medii se anunță a fi în general mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, mai ales în regiunile sud-vestice. În ce privește regimul pluviometric, acesrta va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toată țara.

Vremea în săptămâna 11.10.2021 – 18.10.2021

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile țării. În ce privește cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă, acestea vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu o ușoară tendință spre deficit în regiunile sudice.

Vremea mâine în București

În București, vremea va fi una caldă. Cerul va avea înnorări temporare, dar mai ales spre seară și la începutul nopții o să crească probabilitatea pentru averse slabe, care vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Valorea maximă a temperaturilor se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI