30 oct. 2020 | 18:26

Alertă meteo în România. Atenție, vin ninsorile în țară din această noapte

Știri generale
Alertă meteo în România. Atenție, vin ninsorile în țară din această noapte
Meteo Administrația Națională de Meteorologie

Pentru această seară și noapte Administrația Națională de Meteorologie anunță scăderea temperaturilor, iar pentru ziua de mâine vreme rece. În această după-masă ANM a emis și o avertizare meteo de Cod Galben pentru anumite zone din țară.

Meteo, Cod Galben de ninsori

Începând din această seară și până mâine seară, Administrația Națională de Meteorologie a emis un avetisment de Cod Galben de ninsori și de vânt puternic. Avertizarea de Cod Galben este dată pentru județele Dolj și Mehedinți. Aceeași avertizare de Cod Galben este și pentru alte 17 județe.

În jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali. Cele 17 județe afectate de avertizarea de Cod Galben sunt Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Mureș, Neamț, Harghita, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj și Caraș Severin.

Meteo, vremea în țară la finele lunii octombrie

Meteo BANAT

Finalul lunii octombrie și primele zile din noiembrie, în Banat, vor fi caracterizate de o vreme mai caldă decât în mod obişnuit. Media valorilor diurne de 17.-20 de grade și a celor nocturne de 6-9 grade. Sscăderea temperaturilor din intervalul 30 octombrie – 02 noiembrie va determina un regim apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 12-14 grade şi minime de 3-6 grade, mediat regional.

Meteo CRIŞANA

O vreme mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii octombrie va caracteriza primele zile ale intervalului. Media maximelor va fi de 17-20 de grade, iar a minimelor de 6-9 grade. În perioada 30 octombrie – 02 noiembrie, răcirea accentuată a vremii va determina un regim apropiat de cel climatologic specific. Maximele vor fi de 12-14 grade şi minime de 2-6 grade. Alternanţe termice sunt estimate şi pentru cea de-a doua săptămână, de la valori peste mediile multianuale la începutul acesteia spre o vreme normală, posibil chiar rece spre finalul perioadei de referinţă.  Va ploua local în perioada 29-31 octombrie, iar probablitatea de ploaie va fi relativ ridicată şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni a intervalului de referinţă.

Meteo TRANSILVANIA

Urmează o răcire accentuată, în perioada 31 octombrie – 02 noiembrie, determinând un regim termic apropiat de cel normal. Vor fi temperaturi cuprinse între 9-12 grade ziua şi 0-5 grade noaptea.Variaţii termice sunt estimate şi pentru a doua săptămână de prognoză. Temperaturile vor fi în general în jurul celor climatologic specifice începutului de noiembrie. Ploi locale se vor semnala în jurul datei de 30 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată şi în primele zile din cea de-a doua săptămână de prognoză.

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizare de Cod Galben

Meteo: Cod Galben de ninsori începând din această noapte

Meteo MARAMUREŞ

Scăderea temperaturilor din intervalul 30 octombrie – 02 noiembrie va determina un regim apropiat de cel climatologic specific. Maxime vor fi de 12-13 grade şi minime de 3-5 grade, mediat regional. Ploile vor fi mai frecvente în perioada 29-31 octombrie, iar probablitatea de ploaie va fi relativ ridicată şi la începutul celei de-a doua săptămâni a intervalului de prognoză.

Meteo MOLDOVA

Va urma o răcire accentuată, în perioada 31 octombrie – 02 noiembrie, determinând un regim termic apropiat de cel normal, respectiv 10-13 grade ziua şi 3-5 grade noaptea, mediat regional. Temperaturile vor fi în general în jurul celor climatologic specifice începutului de noiembrie.

Meteo DOBROGEA

Din 31 octombrie, vremea se va răci accentuat, determinând un regim termic uşor sub cel normal. Media temperaturilor va fi de 10-13 grade ziua şi 4-6 grade noaptea. A doua săptămână de prognoză va debuta cu o încălzire uşoară a vremii, iar estimările indică valori termice în general în jurul mediilor multianuale până la sfârşitul intervalului de referinţă.

Meteo MUNTENIA

Începând din 31 octombrie, regimul termic va fi apropiat şi chiar uşor sub de cel climatologic specific perioadei din an, în medie cu 12-14 grade ziua şi 2-5 grade noaptea. A doua săptămână de prognoză va debuta cu o încălzire uşoară a vremii. Etimările indică valori termice în general în jurul mediilor multianuale până la sfârşitul intervalului de referinţă.

Meteo OLTENIA

În intervalul 31 octombrie – 02 noiembrie, răcirea treptată a vremii va determina un regim în general apropiat de cel climatologic specific. Maximele vor fi cuprinse între 13-15 grade şi minime de 3-5 grade, mediat regional. Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusă pe tot parcursul intervalului de referinţă.

Meteo LA MUNTE

Din 30 octombrie ăcirea vremii va fi accentuată. Tmperaturile vor deveni apropiate sau chiar mai scăzute decât mediile multianuale. Vor fi cupriunse între 2-6 grade ziua şi valori sub pragul de îngheţ noaptea. Estimările pentru cea de-a doua săptămână indică un regim termic în jurul celui climatologic specific la începutul lunii noiembrie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată între 30 octombrie – 02 noiembrie, perioadă când la altitudini mari vor fi şi ninsori sau lapoviţă.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro