Alertă meteo de ultimă oră în România. Vremea o ia razna în București până marți

Alertă meteo de ultimă oră în România. Vremea o ia razna în București până marți
Prognoză meteo București.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru zilele care urmează. Experții au adus în prim-plan temperaturi caniculare de care vor avea parte bucureștenii până în cursul zilei de marți. Valul de căldură se resimte chiar de astăzi și persistă până la jumătatea săptămânii. Capitala se află sub cod galben de căldură, alături de alte 25 de județe din țară. Iată mai multe detalii despre vremea din perioada următoare!

Prognoza ANM: vremea pentru București până marți

Meteorologii anunță temperaturi caniculare în Capitală de sâmbătă până în cursul zilei de marți. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză. Din păcate, cei care locuiesc în București nu au parte de vești prea bune. Valul de căldură persistă, iar luni și marți se va intensifica ușor.

Disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 34-36 de grade Celsius, iar minimele indică 19-21 de grade Celsius. Capitala se află astfel sub cod galben de căldură, alături de alte 25 de județe din țară.

Avertizarea experților

Experții aduc și o avertizare. Aceștia au indicat un disconfort termic ridicat și local indicele temperatură-umezeală care depășește pragul critic de 80 de unități. Valul de căldură se restrânge în zilele de 8 și 9 august în regiunile sudice și sud-estice.

Maximele ajung atunci între 33 și 37 de grade Celsius, iar minimele nu indică mai puțin de 18-21 de grade Celsius. Specialiștii ANM au subliniat că sâmbătă și duminică vor fi perioade scurte pe arii restrânse cu manifestări de instabilitate atmosferică. La începutul săptămânii viitoare vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va accentua.

Anunț ANM

,,Interval de valabilitate: 6, 7, 8, 9 august. Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat. Zone afectate: conform textului și hărții. Sâmbătă și duminică (6 și 7 august), valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Luni și marți (8 și 9 august), valul de căldură se va restrânge spre regiunile sudice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade.

Notă: Sâmbătă și duminică vor fi perioade scurte și pe arii restrânse cu manifestări de instabilitate atmosferică. La începutul săptămânii viitoare, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta pe arii mai extinse în jumătatea de nord-vest a teritoriului.”