Alertă meteo ANM. Vine frigul în România, în toată țara. Ninsori peste tot la munte

Alertă meteo ANM. Vine frigul în România, în toată țara. Ninsori peste tot la munte
Alertă meteo ANM. Vine frigul în România, în toată țara

Alertă meteo ANM. Frigul vine în toată țara, iar la munte sunt anunțate ninsori. Iată cele mai noi informații despre vremea în România, conform ANM.

Alertă meteo ANM. Vine frigul în România, în toată țara

ANM- Administrația Națională de Meteorologie a emis azi o nouă atenționare meteorologică de vreme deosebit de rece și intensificări ale vântului.

Potrivit specialiștilor, în intervalul 22 septembrie, ora 10:00 – 23 septembrie, ora 10:00, vremea în țară se anunță deosebit de rece, cu intensificări ale vântului, iar la altitudini de peste 1700 m vor fi ninsori și lapoviță.

„În intervalul menționat la munte, în general la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare moderate cantitativ, în special pe crestele Carpaților Meridionali (10…15 l/mp), unde pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă.

Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizând izolat producerea brumei.

Temporar, vântul va avea intensificări în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 60 km/h.”, este atenționarea emisă de ANM.

De asemenea, azi și mâine, vremea se va menține tot deosebit de rece în cea mai mare parte a țării. Vântul o să se intensifice în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla cu putere.

Vremea azi în România

Azi, precipitațiile sunt în restrângere către estul și sudul Transilvaniei și către zona Moldoveu, dar vremea rămâne mai rece decât normalul perioadei în majoritatea regiunilor. În sud-vestul țării, cerul o să se însenineze, iar dimineața va aduce temperaturi apropiate de limita înghețului pe văile Subcarpaților și a Podișului Getic, fapt nu tocmai obișnuit pentru această perioadă.

Vântul o să sufle moderat în zona Carpaților de Curbură și slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte regiuni. De asemenea, maximele termice urcă la prânz la 11-16 grade în Transilvania, 14-19 grade în Banat și Crisana, 17-22 de grade în Oltenia, 15-20 de grade în Muntenia și Dobrogea și 11-16 grade Celsius în Moldova.

Vremea în săptămâna 20.09.2021 – 27.09.2021

Valorile termice se anunță mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, însă cu o abatere termică negativă mai pronunțată în cele centrale și nord-estice. În ce privește regimul pluviometric, acesta va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar
mai ales în regiunile montane și în nord-vestul teritoriului. Excepție sunt regiunile sud-estice, acolo unde local regimul pluviometric va fi
excedentar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI