Alertă meteo ANM lângă București. Va fi prăpăd, cod portocaliu de vijelii și grindină

de: Ioana Bucur
25 06. 2023

Vremea rea continuă să facă prăpăd în mai multe zone ale țării. Duminică după-amiază a fost emisă o nouă alertă meteo ANM, lângă București. Este cod portocaliu de vijelii și grindină.

Alertă meteo ANM lângă București

Duminică după-amiază a fost emisă o nouă alertă meteo ANM, lângă București. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o avertizare de tip cod portocaliu, valabilă în zona municipiului București, între ora 16:10 și 17:10.

În acest interval, se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 20…25 l/mp și izolat 30 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină.

În București a fost activat sistemul RO-Alert oamenii fiind sfătuiți să evite deplasările și să ia măsuri de adăpostire și autoprotecție.

Avertizare meteo – intensificări al vântului, vijelie, descărcări electrice, grindină, averse torențiale care vor cumula local 30 l/mp. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție! – se arată în mesajul de avertizare a populaţiei transmis de ISU Bucureşti-Ilfov

Avertizarea meteo de vreme rea este valabilă și în județele Giurgiu și Ilfov, unde, de la 16:00 până la 17:00, sunt anunțate averse torențiale care vor acumula peste 35… 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină.

Ploi torențiale și grindină în mai multe zone ale țării

ANM a emis cod portocaliu și în județele Caraș-Severin și Timiș. Alerta meteo a intrat în vigoare la ora 15:30 și este valabilă până la 16:30.

Se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină – au transmis meteorologii.

Pe parcursul zilei de duminică, 25 iunie, și până luni dimineața, la ora 04:00, este anunțată instabilitate atmosferică accentuată în mai multe zone ale țării, aceasta manifestându-se prin ploi torențiale, vijelii și grindină.

Pe parcursul zilei la munte, în centrul și sud-estul țării, iar seara și noaptea mai ales în sud-est, local vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 65…75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp – au transmis specialiștii de la ANM.