Alertă meteo ANM. Iarna face ravagii în România. Județele vizate cu cod galben de ninsori

ALerta meteo cod galben de ninsori in Romania

ANM (Administrația Națională de Meteorolgie) a emis o nouă alertă tip cod galben de ninsori în Dobrogea și în Muntenia, care a intrat în vigoare, azi, la ora 15:00.

Alertă meteo ANM. Iarna face ravagii în România

Meteorologii au emis astăzi o avertizare cod galben de ninsori în sud-estul Munteniei, dar şi în cea mai mare parte a Dobrogei, în vigoare de la ora 15.00 până la ora 23.00. În Dobrogea se anunță până marți la prânz ninsori, vânt și vreme deosebit de rece.

Astfel că începând de la ora 15.00 până la ora 23.00, în estul și sud-estul Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei vor urmează ninsorile și se va depune strat de zăpadă. De menționat este că cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 15 l/mp.

Vreme deosebit de rece în prima parte a săptămânii

Apoi, spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze în general de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea. Pe arii restrânse însă, ninsori slabe vor mai fi și în sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral precipitațiile se anunță a fi mixte. De luni seară până marți la ora 12.00 în Dobrogea va fi în vigoare o informare meteo, ce anunță ninsori și depunerea unui strat nou de zăpadă. Local, vântul o să aibă intensificări, cu viteze la rafală în general între 45 și 50 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea. De altfel, vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, în special pe parcursul nopților și al dimineților, atunci când vor predomina temperaturile negative.

Vremea 30 noiembrie-7 decembrie

Valorile termice se anunță a fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

De asemenea, regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice, dar mai ales în zona versanților sudici ai Carpaților Meridionali. În restul țării cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil local deficitare în regiunile nord-vestice.

Vremea 7 – 14 decembrie 2020

Temperatura medie a aerului urmează a avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile sud-estice.

De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sudice și în zonele montane aferente, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI