Alertă meteo ANM. Cum va fi iarna lui 2020. Adevărul despre ninsori puternice, viscol şi ger

România va avea o iarnă normală în 2020

Pentru iarna acestui an, ANM anunță prognoza meteo cu temperaturi ce se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval. În același timp, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână în regiunile extracarpatice. În restul teritoriului precipitațiile vor fi în general deficitare, mai ales în nordul extrem al țării.

România va avea o iarnă normală în 2020

Mai este puțin și intrăm în perioada de iarnă, și românii se pregătesc de zăpadă, sărbători. Astfel că ANM a emis prognoza meteo pentru iarna lui 2020.

La începutul lunii decembrie prognoza temperaturilor medii a aerului anunță valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

ANM mai spune că prognoza regimulului pluviometric va fi în general apropiată de cele normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 14-21 decembrie valorile termice spune că se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru luna decembrie 2020

BANAT – Din 2 decembrie, încălzirea semnificativă a vremii va determina valori peste cele climatologic specifice, cu 8-12 grade ziua şi 2-5 grade noaptea, mediat regional. Regimul termic va fi apropiat de cel obişnuit la începutul lunii decembrie. Acest aspect se va resimți mai ales în privinţa maximelor diurne. În unele nopţi va apare vreme relativ rece.

 

CRIŞANA – În luna decembrie, în prima parte, temperaturile vor fi în creştere apreciabilă, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie regională de 8-12 grade ziua şi 2-5 grade noaptea. Ulterior, până la sfârşitul intervalului de referinţă, sunt estimate valori termice în marea lor majoritate în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii decembrie, însă cu unele nopţi posibil mai reci.

 

TRANSILVANIA – Începând cu 2 decembrie se va resimţi o încălzire a vremii ce se va concretiza prin medii de temperatură de 7-12 grade ziua şi -2-2 grade noaptea. Valorile vor fi uşor mai mici în depresiunile perimontane şi intramontane. Estimările prognostice indică pentru ultimele zile din interval un regim termic în jurul celui specific la începutul lunii decembrie.

 

MARAMUREŞ – Din 2 decembrie va urma o încălzire a vremii. Se va resimţi cu precădere la valorile nocturne, care vor deveni preponderent pozitive, de 0-2 grade. La amiază se vor înregistra 9-11 grade, mediat regional. Ulterior, estimările prognostice indică un regim termic apropiat de cel normal la începutul lunii.

 

MOLDOVA – Începutul lunii decembrie va avea media maximelor în jur de 7 grade. Media va rămîne destul de scăzută și va fi cuprinsă între 2 și 5 grade. Nopțile vor deveni și ele reci, raportat la normalul termic al perioadei, cu o medie a acestora de -2-0 grade, ușor mai ridicată, spre 2 grade.

 

DOBROGEA – Din 1 decembrie, temperaturile vor fi în creştere, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod obişnuit. Media regională va fi de 10-13 grade, ziua şi 3-6 grade, noaptea. Până la sfârşitul intervalului, sunt estimate valori termice în jurul celor normale pentru începutul lunii decembrie, respectiv medii ale maximelor de 7..-8 grade și ale minimelor de 2-4 grade.

 

prognoza MUNTENIA – Zona de sud a țării, din 1 decembrie, va avea temperaturi în ușoară creştere, cu o medie regională de 8-10 grade, ziua şi 0-3 grade, noaptea. Ulterior, sunt estimate valori termice apropiate de cele normale pentru începutul lunii decembrie. Mediile maxime vor fi de 5-8 grade și minimele cuprinse între -1-2 grade.

 

prognoza OLTENIA – Începutul de decembrie, aduce temperaturi în ușoară creştere. Media regională va fi de 7-9 grade, ziua şi 0-3 grade, noaptea. ANM spun că în următoarea perioadă vor fi estimate valori termice apropiate de cele normale pentru începutul lunii decembrie. Astfel, mediile maximelor vor fi cuprinse între 5-7 grade și ale minimele de -1-2 grade.

 

prognoza LA MUNTE – Zona montană, deja este acoperită de zăpadă. Dar, la începutul lunii decembrie, nopțile însă vor fi reci, cu o medie a minimelor termice de -5 și -3 grade, ușor mai ridicată, dar tot sub pragul de îngheț, după 1 decembrie. De la aceeași dată, 1 decembrie, aria precipitațiilor în general slabe va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane, iar ulterior acestea vor avea un caracter temporar și o mai mică extindere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI