Alertă meteo ANM. Avertisment de ultimă oră pentru șoferi. Ce pericol e pe carosabil

Atenție, șoferi! Alertă meteo ANM: Cod galben de ceață

Am simțit cu toții încălzirea vremii, iar joi va fi chiar mai cald decât miercuri, dar norocul nu va fi de partea tuturor. ANM a venit cu un nou avertisment meteo, anunțând cod galben de ceață pentru mai multe județe din țară.

Alertă meteo. Avertisment pentru șoferi: Cod galben de ceață pentru mai multe județe

Încălzirea vremii continuă în mare parte din țară și temperaturile care se anunță, între 2 și 12 grade Celsius, vor face ziua de 21 ianuarie să fie foarte caldă pentru această perioadă, îndeosebi în estul și în sudul țării. Atmosfera va fi plăcută, soarele se arată generos, iar vântul se va simți în regiunile vestice și la munte.

În București urmează o noapte cu vânt liniștit și cer senin. -2 grade va fi minima termică în centrul orașului și -5 grade Celsius în zona periferică.

Însă, veștile bune se opresc aici, căci Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ceață, valabil până la ora amiezei, pentru mai multe județe din țară.

Mesajul ANM

In zona : Județul Covasna: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt, Zăbala, Ozun, Sânzieni, Ghelința, Brăduț, Bățani, Cernat, Brețcu, Ojdula, Catalina, Vâlcele, Boroșneu Mare, Ghidfalău, Dobârlău, Reci, Lemnia, Vârghiș, Ilieni, Aita Mare, Chichiș, Brateș, Malnaș, Moacșa, Dalnic;
Județul Braşov: Brașov, Săcele, Zărnești, Codlea, Râșnov, Prejmer, Tărlungeni, Feldioara, Bran, Ghimbav, Moieciu, Hărman, Bod, Vulcan, Hălchiu, Cristian, Teliu, Sânpetru, Budila, Holbav, Augustin;
Județul Mureş: zona joasă;

  • Se vor semnala : – local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului

Vremea pentru zilele de vineri și sâmbătă, 22, respectiv 23 ianuarie 

Vom avea parte în continuare de vreme deosebit de frumoasă pentru această dată, în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor situa între 3 și 14 grade Celsius, cu cele mai ridicate dintre ele în dealurile vestice. În general, va fi o zi plăcută, cu cer variabil și abia seara se vor accentua înnorările în vest, unde va și ploua slab, îndeosebi în Crișana. Tot în acest punct vor fi intensificări ale vântului, iar la munte, pe crestele Orientalilor, rafalele vor atinge 80 de kilometri pe oră.

Ziua de sâmbătă păstrează vremea caldă. Se vor înregistra maxime termice între 5 și 15 grade Celsius. Norii se vor năpusti asupra vestului, iar ploile se vor extinde treptat acolo. Cât despre zonele de munte, se anunță precipitații mixte și condiții de polei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI