Alertă în Mamaia! Un bărbat a dispărut de pe plaja Modern: „Era în vârstă de 74 de ani! Nu a fost găsit”

de: Ștefan R. Apostol
25 07. 2024

Din păcate, asistăm la tragedii pe litoralul românesc, multe dintre ele din inconștiența unora dinte turiști. Se pare că un astfel de caz a avut loc în cursul zileei de ieri, în acest moment fiind alertă în Mamaia, după ce un bărbat a dispărut de pe plaja Modern.

Este alertă în Mamaia, după ce un bărbat a dispărut de pe plaja Modern

De multe ori, fără a se ține cont de avertismentele salvamarilor, unii turiști se avântă în largul mării, chiar dacă aceasta este învolburată. Din acest motiv, nu de puține ori am asistat la adevărate drame, iar salvamarii puși în situații imposibile.

Conform autorităților locale, în cursul dimineții de 24 iulie a fost declanșată o alertă în Mamaia, după ce un bărbat a dispărut de pe plaja Modern. Din ceea ce se știe, este vorba de un bărbat în vârstă de 74 de ani, iar salvamarii fac tot ce este omenește posibil pentru a-l găsi.

Dispariția bărbatului a fost anunțată de fiul acestuia, după ce bărbatul de 74 de ani plecase spre plajă și nu s-a mai întors. Au fost alertați imediat cei de la ISU Doborgea care, împreună cu salvamarii de pe plaja Modern din Mamaia, au pornit în căutarea acestuia.

Bărbatul nu a fost găsit de autorități

Deși la fața locului au fost trimiși 18 scafandri, alături de ambarcațiunile de salvare și un elicopter, se pare că bărbatul nu a fost găsit. Autoritățile spun că au continuat căutările, dar până la lăsarea serii nu i s-a dat de urmă.

Scafandrii au încercat să0l găsească pe fundul mării, deși curenții de apă erau puternici, precumși în zona digurilor. Cu toate eforturile depuse, misiunea de recuperare nu a avut nicio izbândă.

„Dimineață, în jur de ora 8:30 băiatul a venit și ne-a anunțat că nu s-a mai întors acasă.

S-au găsit pe plajă, din locurile persoanei care am căutat-o până acum. Era în vârstă de 74 de ani. Ne-am deplasat la fața locului cu 18 scafandri, cu ambarcațiune, sprijin aerian, cu elicopterul pus, colegii de la salvamar. Am efectuat căutări în mediu submersibil, la baza digurilor celor trei diguri din zonă.

Căutări din spațiu aerian, plus căutări de pe diguri. Bărbatul nu a fost găsit”, spun salvamarii.

Deși marea era liniștită, bărbatul a dispărut fără urmă

Salvamarii de pe plaja Modern spun că modul în care ar fi dispărut bărbatul de 74 de ani este cel puțin ciudat.

Motivul este că la ora la care s-a produs incidentul, marea era extrem de calmă, și nu existau valuri atât de puternice, încât să-l fi tras la fund.

Familia acestuia este disperată, iar autoritățile fac în contiunare tot ce se poate pentru a-l găsi pe bărbatul dispărut.