Alertă în București după ce un deținut a evadat de la Penitenciarul Rahova. Nu s-a mai întors din permisie

de: Ștefan R. Apostol
27 08. 2024

Deși se spune că închisorile sunt permanent păzite și cu greu se poate scăpa, se pare că realitatea ne dovedește cu totul altcva. Conform informațiilor de ultimă oră, este alertă în București după ce un deținut a evadat de la Penitenciarul Rahova. Autoritățile spun că acesta nu s-a mai întors din permisie.

Autoritățile au dat alertă în București

Din informațiile furnizate de de autorități, în cursul acestei zile unul din deținuți trebuia să se prezinte la Penitenciarul Rahova, după ce primise o zi de permisie.

Se pare că acesta nu s-a mai prezentat la penitenciar, astfel că autoritățile au fost nevoite să dea alertă în București.

La această oră, deținutul este considerat a fi evadat, și s-a declanșat procedura de căutare a acestuia.

Un deținut a evadat de la Penitenciarul Rahova

Deținutul, pe numele lui Hariton Marian Pencea, spun oficialii Penitenciarului Rahova, ave de executat o pedeapsă de 2 ani și 9 luni, iar în cursul acestei zile nu s-a mai prezentat la închisoare. De altfel, în comunicatul emis de autorități sunt precizate toate aceste informații:

„Marți, în jurul orelor 10.00, Pencea Hariton Marian, în vârstă de 37 de ani, condamnat definitiv la 2 ani, 9 luni și 297 zile de închisoare pentru furt calificat, clasificat în regim deschis, nu s-a prezentat din permisiunea de ieșire din penitenciar pentru o zi”, anunță Penitenciarul Rahova.

Nu s-a mai întors din permisie

După constatarea faptului că deținutul nu s-a mai întors din permisie, cei din Penintenciarul Rahova au sesizat imediat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5, precum și Direcția Generală de Poliție București, pe reprezentanții MAI din orașul Bragadiru, IPJ Ialomița și DGJ București și IGP de Frontieră a Municipiuli București.

Conform informațiilor, este considerat evadat, iar toate instituțiile statului, abilitate, sunt în alertă și au demarat deja procedurile de căutare și identificare a acestuia, pentru a putea fi readus în cadrul penitenciarului.

„La momentul părăsirii unității era îmbrăcat cu blugi de culoare albastru deschis și un tricou de culoare albă. Cei care au informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului sunt rugați să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la numărul unic de telefon 112. De asemenea, poate fi contactat Penitenciarul București-Rahova la telefon 0214200810.”, se mai arată în comunicat.