Alertă ANM. Val puternic de căldură în România. Urmează temperaturi imposibil de suportat

Alertă ANM. Val puternic de căldură în România. Urmează temperaturi imposibil de suportat
Alertă ANM. Val puternic de căldură în România

Este alertă de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță cel mai puternic val de caniculă al verii.

Alertă ANM. Val puternic de căldură în România

Meteorologii anunță temperaturi record în România. Ne așteaptă temperaturi caniculare începând cu zilele următoare.

Va fi cel mai puternic val de caniculă din această vară, conform meteorologilor. De mâine, temperaturile vor crește extrem în vest, iar marți și miercuri sunt așteptate temperaturi care depășesc 39, 40 de grade la umbră în toată țara.

Aerul va fi aproape imposivil de suportat, iar începând de mâine și până la finalul săptămânii, temperaturile vor fi extrem de ridicate.

„Acest val cuprinde temperaturi foarte ridicate cât și combinația temperaturilor cu umiditatea. Prin urmare, începând de mâine și până spre sfârșitul acestei săptămâni vom avea temperaturi ridicate, indicele de temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

De asemenea, vorbim și de caniculă mâine în Banat, Crișana, Oltenia, vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei apoi în regiunile vestice sudice și locali în restul teritoriului”, a declarat Meda Andrei meteorolog de serviciu ANM.

Ce ne așteaptă noaptea

Dacă mâine temperaturile se opresc la 36 de grade în zilele următoare vor depăși 37 de grade și posibil să atingem 39-40 de grade cu probabilitate mai mare al acestor valori în partea de sud-vest a țării.

Un aer mai respirabil va fi în nordul Moldovei, în estul Transilvaniei și în zonele de munte, unde temperaturile vor fi de maximum 34 de grade.

În ceea ce privesc nopțile, temperaturile rămân ridicate în Banat, Crișana, Oltenia și Muntenia.

Începând de marți noaptea, temperaturile se vor menține în general peste 20 de grade în cea mai mare parte a nopții. În plus, în dealurile de vest, temperaturile pot fi undeva la 23-24 de grade.

În nordul litoralului va fi mai răcoare şi în nordul Moldovei și Estul Transilvaniei vor fi minime de 11-14 grade.

Spre sfârşitul săptămânii este așteptat un val de aer rece care va putea aduce ploi, vijelii şi grindină. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI