Produs retras de urgență din magazinele Kaufland. Clienții sunt rugați să îl returneze

Produs retras de urgență din magazinele Kaufland. Clienții sunt rugați să îl returneze
Un nou produs cu probleme retras de la vânzare de Kaufland

Retailerul Kaufand a avut în ultima săptămână mai multe probleme cu anumite produse scoase la vânzare în magazinele sale. Pe 5 mai, în urma controalelor ANSVSA, Kaufland era nevoit să retragă de la vânzare produse din gama de sucuri. Era vorba de produsul „Vreau din România Suc de mere şi vişine 3L”. Astăzi aflăm că retailerul retrage un alt produs, de data asta din gama de multifuncționale pentru bucătărie.

Controalele ANSVSA la Kaufland și retragerea produselor

Săptămâna trecută, pe 5 mai, în urma unor controale ANSVSA, și la decizia retailerului, erau scoase de la vânzare produse dintr-o serie promoțională, sub titulatura „Vreau din România Suc de mere şi vişine 3L”

Conform informării ANSVSA, produsele erau retrase ca urmare a faptului că „s-a decelat o depășire a valorii admise pentru patulină în acest produs”, se spune în informarea din 5 mai.

„În urma verificărilor periodice, s-a decelat o depășire a valorii admise pentru patulină în acest produs. Nu poate fi exclus vreun risc asupra sănătății din motive ce ţin de siguranţa consumatorului.

Kaufland a reacționat fără întârziere și a retras de la comercializare produsul în cauză. Clienții care au achiziționat produsul sunt rugați să acorde atenție acestei informări și să nu îl consume.

Ei se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a-l returna. Vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal. Kaufland își cere scuze clienților pentru situația creată.”, spune comunicatul ANSVSA.

Un nou produs cu probleme retras de la vânzare

În cazul acelui lot retragerea s-a făcut în cursul zilei de 5 mai și în a doua zi, de 6 mai a.c. Din păcate, Kaufland anunță că s-au găsit probleme la un alt lot de produse, din gama multifuncționalelor pentru bucătărie.

În speță, este vorba de produsele comercializate de Kaufland sub titulatura „Spice & Soul – Răzătoare multifuncțională”, lotul GTIN 4337185869136.

Reprezentanții Kaufland spun că la aceste produse, anumite părți din plastic s-ar putea rupe la utilizare, și din acest motiv s-a decis retragerea lotului de pe piață.

Produsul a fost la vânzare, în toate magazinele Kaufland, încă din iulie 2020, dar până acum nu s-au găsit astfel de probleme. Se pare că lotul cu pricina a fost unul prost executat de producător.

Ca și în cazul din 5 mai, și de această dată clienții care au achiziționat acest produs, sunt rugați să-l returneze, cu bonul fiscal aferent, pentru a li se returna banii plătiți pe acesta.