Alege-ți viitorul: cum arată filmul campaniei pentru alegerile europarlamentare – VIDEO

de: Ciprian Ioana
25 04. 2019

Parlamentul European a lansat clipul de campanie pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Videoclipul se vrea a fi unul emoționant, cu scene reale de naștere filmate în mai multe țări europene. Clipul se numește „Choose Your Future” – „Alege-ți viitorul”.

Clipul de campanie pentru alegerile europarlamentare are aproximativ trei minute. Parlamentul European a apelat la regizorul francez Frédéric Planchon, care a folosit cadre cu personaje reale. Videoclipul a fost filmat în cinci spitale din Grecia, Danemarca, Cehia și Ungaria și conține scene reale din sălile de naștere.

Toate femeile care apar în clip au născut între februarie și martie 2019.

Cum arată clipul care promovează alegerile europarlamentare

Clipul a fost realizat cu scopul de a-i face pe europeni să conștientize cât de importantă este participarea la vot. E postat pe YouTube, e tradus în limbile tuturor țărilor-membre și e narat în engleză de o tânără din Danemarca în vârstă de 11 ani.

„Din secunda în care venim pe această lume, suntem împreună. (…) Fiecare dintre noi poate lăsa o amprentă, dar împreună putem face diferenţa cu adevărat. Alege Europa în care vrei ca eu să cresc”

În total, 15 viitori părinţi au fost filmaţi în Grecia (4 femei care nu sunt actriţe), Danemarca (6 femei şi rude, patru naşteri), Cehia (cinci femei actriţe însărcinate) şi Ungaria (4 femei care nu sunt actriţe), potrivit news.ro.

Videoclipul a fost filmat timp de 12 zile în cinci spitale din cele patru ţări.

Până pe 23 şi 26 mai, în funcţie de ziua în care vor avea loc alegerile în Europa, clipul va fi difuzat la TV şi în sălile de cinema. În plus, va fi adaptat și pentru a fi difuzat la radio.

„Choose Your Future” va fi subtitrat în toate limbile oficiale ale UE şi anumite dialecte, dar şi în arabă, chineză, rusă, hindi şi turcă.

În România, alegerile europarlamentare sunt programate pentru 26 mai, zi în care se va desfășura și un referendum pe justiție.