Alegeri locale 2020. Klaus Iohannis nu va vota alături de soția sa. De ce a luat această decizie radicală

Alegeri locale 2020. Klaus Iohannis nu va vota alături de soția sa. De ce a luat această decizie radicală

Mâine, pe 27 septembrie, începând cu ora 9:00, românii merg la vot pentru acest scrutin de Alegeri locale. Ca orice cetățean cu drept de vot, și Klaus Iohannis va face acest lucru, dar nu la Sibiu.

Alegeri locale 2020: Klaus Iohannis nu va vota alături de soția sa

Fost primar al Sibiului, actulul președinte, Klaus Iohannis va merge mâine să voteze viitorul primar. Surse apropiate președintelui spun că nici anul acesta Iohannis nu va merge la secția de vot alături de soția sa, Carmen Iohannis. Carmen Iohannis are buletin de Sibiu, în concluzie va vota în orașul de reședință.

Alegeri locale 2020. Klaus Iohannis nu va vota alături de soția sa. De ce a luat această decizie radicală
Alegeri locale: Carmen Iohannis va vota și anul acesta la Sibiu

Premierul Orban va vota în apropiere de București, în județul Ilfov, alături de alți 4 membri ai Guvernului pe care-l conduce. Ceilalți 4 membri sunt ministrul educației, Monica Anisie, ministrul de externe, Bogdan Aurescu, ministrul justiției, Cătălin Predoiu și ministrul finanțelor, Florin Cîțu.

De ce a luat această decizie radicală

Motivația este simplă, și anume că actualul președinte are viză de flotant în Sectorul 1 din Capitală. În urmă cu patru ani, la scrutinul de Alegeri locale din 2016, vota tot în Capitală. Asta după ce, pe 28 aprilie, anunța că și-a făcut viza de reședință pentru București. La momentul respectiv, Klaus Iohannis spunea că:

“Este bine să se ştie că mi-am făcut viză de reşedinţă pe Bucureşti. Voi vota la alegerile locale aici. Voi vota pentru primar general şi de sector şi pentru CGMB şi de sector, preciza Iohannis.

Alegeri locale 2020. Klaus Iohannis nu va vota alături de soția sa. De ce a luat această decizie radicală
Alegeri locale: Klaus Iohannis va vota în sectorul 1 al Capitalei

Mâine președintele României va vota tot în Capitală și nu va  vota alături de soția sa, Carmen Iohannis. În scrutinul de mâine este clar pe cine va vota actualul președinte, având în vedere că și în sectorul 1 există un candidat PNL la primărie. Cât despre campania electorală pentru scrutinul acestor Alegeri locale, Klaus Iohannis a avut declarații de presă în care îndemna la respecarea regulilor impuse de autorități, legate de pandemie.

”Fac un apel la responsabilitate, și mă adresez în special candidaților: respectați toate aceste reguli și nu îi expuneți pe oameni pericolului infectării. Orice încălcare a normelor va trebuie drastic sancționată”, a declarat Iohannis.

În același context, președintele a făcut câteva referiri și la campania electorală pentru alegerile parlamentare din iarnă. Președintele s-a arătat optimist și că lucrurile vor decurge așa cum trebuie.

”Eu îmi doresc ca spre sfârşitul lui noiembrie – începutul lui decembrie, să avem alegeri parlamentare. Dar dacă nu se pot ţine în siguranţă, atunci vor trebui amânate. Nu voi tolera în niciun caz să avem alegeri sub semnul epidemiei”, a declarat şeful statului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI