Al doilea maraton de vaccinare în România. Va fi deschis non-stop

Al doilea maraton de vaccinare în România. Va fi deschis non-stop
Are loc al doilea maraton de vaccinare în România

Va începe al doilea maraton de vaccinare în România! Rezultele primului eveniment de acest gen a avut rezultate neașteptat de bune, iar acum românii au la dispoziție același demers pentru a-și putea administra serul anti-COVID-19.

Va avea loc al doilea maraton de vaccinare în România

Ministerul Apărării a anunțat al doilea maraton de vaccinare în spitalele militare din toată țara, la orice oră. Evenimentul va avea loc începând cu data de 25 mai și până la 1 iunie, în toate unitățile medicale militare din România, fără programare, în special având în vizor persoanele care s-au imunizat la maratonul anterior. Amintim că primul eveniment de acest gen a avut loc în urmă cu trei săptămâni, iar oamenii care au primit atunci prima doză ar trebui să o primească acum pe a doua.

”În perioada 25 mai – 1 iunie, centrele de vaccinare organizate în spitalele militare din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara vor funcţiona din nou în regim de 24/24 h, pentru a asigura, în principal, administrarea dozelor de rapel persoanelor vaccinate în maratonul desfăşurat în urmă cu trei săptămâni”, a transmis Ministerul Apărării.

Conform MApN, centrele vor administra serul anti-COVID-19 fără programare și persoanelor care se prezintă pentru prima doză, având la dispoziție seruri produse de compania Pfizer – BioNTech sau Johnson&Johnson.

Detalii despre primul maraton

Primul maraton a avut loc în perioada 4-11 mai, moment în care s-au vaccinat 21.182 de persoane cu sau fără programare în spitalele militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara. Campania a scăzut în țară în ultimele zile, deși pe teritoriu sunt organizate mai multe maratoane pentru a atrage populația la vaccin.

În toate centrele oamenii se pot prezenta și fără programare pe platformă. Datele transmise de către CNCCV arată că în ultimele 24 de ore s-au imunizat un număr de 68.820 de persoane, din care doar 23.8980 au făcut prima doză a serului.

-„Și așa noi organizăm vaccinare gratuită, statul român suportă toate costurile vaccinării. E o situație excepțională, mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup. Dar, până la urmă, se va merge pe mecanismul, de exemplu, de la vaccinarea pe gripă, unde numai persoanele vulnerabile sunt vaccinate gratuit, celelalte categorii vor trebui să se vaccineze că e răspunderea lor. E vorba de sănătatea fiecăruia”
Ludovic Orban

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI