Ajutoare de 2.000 de euro pentru această categorie de români. Cum obțin banii, de fapt

Ajutoare de 2.000 de euro pentru această categorie de români. Cum obțin banii, de fapt
Ce categorie de români va primi 2.000 de euro din partea statului

Vești bune pentru foarte mulți români! O categorie de persoane s-ar putea bucura de o mică avere din partea statului. O nouă hotărâre de guvern îi va mulțumi pe cei ce își doresc să își rotunjească veniturile. Ajutorul vine sub forma de 2.000 de euro, sumă ce nu poate să treacă neobservată.

Statul oferă o sumă frumoasă pentru o categorie de români. Cum se primesc banii

Pentru ca afacerile să prospere, statul o să intervină! O nouă hotărâre de guvern îi va ajuta pe producătorii de legume printr-un ajutor financiar. Aceștia se vor putea bucura de 2.000 de euro, sumă obținută în cazul în care există, pentru anumite culturi, suprafața de 1.000 de mp. Vestea este una foarte bună pentru foarte mulți români ce își doresc să aibă mai mulți bani.

Hotărârea de guvern a fost publicată vineri în Monitorul Oficial. Pentru a putea beneficia de sumele oferite în baza HG 651/2021, producătorii trebuie să respecte anumite reguli. Bugetul oferit de Ministerul Agriculturii este de 150 de milioane de lei, așa că românii trebuie să își pună actele la punct și să le depună până la data de 20 iulie 2021, inclusiv.

Toate documentele trebuie duse la centrele Agenției de Plăți pentru Intervenție în Agricultură personal, prin mijloace electronice sau servicii de curierat. Cei ce își doresc să adere la acest program trebuie să dețină un atestat de producător ce este valabil până în ultima zi din acest an. De asemenea, banii o să fie oferiți producătorilor agricoli ce sunt persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale sau familiale ce au fost constituite ținând cont de prevederile Ordonaței de urgență a Gvernului nr. 44/2000 ce se referă la activitățile economice.

Ce reguli trebuie să respecte românii pentru a avea parte de acești bani

Există câteva reguli privind legumele cultivate. Producătorii trebuie să se ocupe de ardei gras sau ardei lung, castraveți, tomate sau vinete. Nu se va acorda o sumă mai mare de 20.000 de euro pentru o singură persoană și trebuie să existe un teren de minumum 1000 mp pentru orice producție din produsele menționate mai sus. Beneficiarii trebuie să se regăsească în registrul unic de identificare și să aibă un cod unic de înregistrare oferit de APIA.

În același timp, ei trebuie să aibă o producție minimă și să prezinte dovada prin documente justificative și să se afle în evidențele Registrului agricol. Producătorii sunt nevoiți să aibă un registru de evidență al produselor folosite pentru protecția plantelor încă de la începutul afacerii cu legume.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI