Ai vederea perfectă dacă vezi cifra 6 în imagine! Puţini reuşesc în doar câteva secunde

de: Stan Nicu
31 05. 2023

Astăzi avem pentru dumneavoastră o provocare mai deosebită. Testul de miercuri este o iluzie optică pe care trebuie s-o rezolvați rapid. Dacă o rezolvați în timpul impus vă puteți lăuda cu o privire de vultur.  Ai vederea perfectă dacă vezi cifra 6 în imagine! Puţini reuşesc să o facă. 

Ai vedere de vultur dacă rezolvi acest test de iluzie optică. Descoperă cifra 6 în doar 3 secunde

Testul care vă va pune în funcțiune creierul presupune găsirea cifrei 6 ascunsă printre multe alte cifre de 9.

La început poate părea simplu, însă nu este pentru că cei care au conceput testul vă dau doar 3 secunde pentru rezolvare.

Găsește-l pe 6

Foarte puțini au reușit să facă asta, să găsescă cifra 6 ascunsă printre multe cifre 9. Imaginea este disponibilă în galeria foto a articolului.

Testele care presupun iluzii optice sunt una dintre cele mai iubite provocări online din zilele noastre. Rezolvarea unei astfel de provocări este o modalitate rapidă de a testa atenția și abilitățile de observare.

La ce ajută rezolvarea acestui tip de test

Încercarea de puzzle-uri cu iluzie optică ajută frecvent la îmbunătățirea abilităților de rezolvare a problemelor și a gândirii critice ale unei persoane, provocându-i acesteia percepția.

De asenenea, studierea iluziilor optice poate oferi o perspectivă asupra modului în care creierul nostru procesează informațiile vizuale și poate duce la progrese în domenii precum neuroștiința și psihologia.

Ce beneficii ne aduce rezolvarea unui astfel de test

În plus, iluziile optice stimulează creierul și ne îmbunătățesc abilitățile logice și analitice, ceea ce poate stimula abilitățile cognitive. Ești foarte bun la observarea lucrurilor? Dacă da, găsește-l pe 6 în doar 3 secunde din imaginea aflată în galeria foto a articolului.

O iluzie optică este o imagine atrăgătoare, forte fascinantă, ce poate schimba forma unui obiect, a unui desen sau chiar a unor oameni, provocând modul creierului de a percepe lucrurile.

De câte feluri sunt iluziile optice

Iluziile optice sunt de mai multe feluri, cum ar fi iluzii fizice, fiziologice și cognitive. Studiile arată că iluziile optice sunt, de asemenea, o parte a domeniului psihanalizei, care aruncă lumină asupra modului în care percepi lucrurile.

De asemenea, un creier normal al unui om poate privi lucrurile sau imaginile diferit, formând o percepție diferită din fiecare unghi. O astfel de ilustrație inteligentă poate fi văzută în imaginea în care cifra 6 stă ascunsă printre cifrele de 9.

Nu în ultimul rând, testele de iluzie optică este doar un alt mod distractiv de a vă testa IQ-ul. Cu toate acestea, efectuarea unui test real de IQ este o modalitate bună de a vă cunoaște nivelul IQ-ului.