Ai vedere ageră dacă zăreşti rapid bufnița din copac. Ai curaj să încerci?

de: Manolică Anca
11 07. 2023

Un nou test de atenție i-a pus la treabă pe internauți, după ce au acceptat provocarea de a găsi bufnița singuratică așezată în copac în imaginea de mai sus, în doar câteva secunde. Crezi că te numeri printre cei despre care se poate spune că au o privire ageră.

Testul de atenție al zilei

Puzzle-urile de test vizual sunt menite să testeze abilitățile de observare și atenția la detalii. Ele constau adesea în imagini sau modele care necesită o examinare atentă pentru a identifica elementele ascunse sau diferențele mai puțin notabile dintre ele.

Aceste puzzle-uri pot fi o modalitate distractivă și provocatoare de a ne îmbunătăți abilitățile cognitive și de a ne spori capacitatea de a depista chiar și cele mai mici diferențe în informațiile vizuale.

De asemenea, aceste iluzii optice încearcă să ofere și câteva informații fascinante legate de modul în care funcționează creierul uman. De multe ori, anumite combinații specifice de culoare, lumină și modele ne pot păcăli mintea pentru a percepe vizual ceva ce nu există.

În cât timp reușești să găsești bufnița așezată în copac?

Acestea pot fi amuzante și fascinante și, totodată, ne oferă o ocazie excelentă de a ne relaxa și de a ne destinde, stimulându-ne în același timp mintea într-un mod unic.

Testul pe care ți-l propunem astăzi este unul care îți va indica cât de bine stai cu atenția. Cei care acceptă provocarea trebuie să descopere, în doar câteva secunde, o bufniță care stă ascunsă în copac.

Imaginea cauză prezintă o ilustrație în care poți vedea o mulțime de copaci, iar bufnița s-ar putea ascunde în oricare dintre aceștia. Este o provocare și o ocazie excelentă de a îți testa abilitățile de observație.

Încearcă și: Ești un geniu dacă depistezi trifoiul cu patru foi în doar 5 secunde. Doar 1% dintre internauți au găsit soluția

Iată soluția

Privește cu atenție prima imagine din Galeria Foto și încearcă să dibuiești unde este ascunsă. Cei care au creat testul susțin că cei mai inteligenți vor reuși să o găsească în mai puțin de 5 secunde. Setează cronometrul și, când te simți pregătit, apasă Start.

După ce vor trece cele cinci secunde, îți vei putea verifica răspunsul în ultima imagine din Galeria Foto de mai sus.

Te provocăm să rezolvi și: Ești un adevărat geniu dacă găsești ciocanul din imagine în doar 5 secunde. Doar 2% dintre internauți au reușit