Ai un IQ de geniu dacă găsești greșeala din imagine în 5 secunde. Doar 2 din 10 internauți reușesc

de: Ioana Bucur
11 09. 2023

Se spune că doar persoanele cu un IQ de geniu reușesc să găsească greșeala din imagine în cinci secunde. Cei care au creat această provocare au dezvăluit faptul că doar doi din zece internauți pot da răspunsul corect în intervalul de timp dat.

Provocarea ce face furori în mediul online

Dacă îți plac puzzle-urile ce îți pun la încercare logica, atenția la detalii și viteza de reacție, această provocare este perfectă pentru tine. Un desen ce pare, la prima vedere, cât se poate de banal, s-a transformat într-un test ce le dă bătăi de cap internauților din aproape toate colțurile lumii. Cei care au creat imaginea buclucașă susțin că doar persoanele cu un IQ de geniu reușesc să găsească greșeala în cinci secunde.

Denumite și teste de IQ sau teste de inteligență, aceste puzzle-uri au fost create în așa fel încât să ofere anumite indicii specialiștilor cu privire la nivelul de inteligență al celor care încearcă să le rezolve.

În realitate, aceste provocări au devenit, de fapt, un mod plăcut de a ne petrece timpul liber. Cu toate astea, nu trebuie să uităm că sunt, de fapt, și un antrenament excelent pentru creier.

Găsește greșeala din imagine în 5 secunde

Iluziile optice – definite ca imagini ce au fost create în așa fel încât să ne atragă atenția și să reușească să ne păcălească privirea – au fost utilizate pentru prima oară acum mai bine de un secol. Atunci, dar și acum, specialiștii din domeniul psihologiei se foloseau de ele pentru a măsura inteligența oamenilor și pentru a înțelege mai bine cum interacționăm și cum percepem realitatea din jurul nostru.

Testul pe care ți-l propunem este un exemplu perfect. Desenul ce ilustrează o casă înconjurată de copaci și munți ascunde o eroare. Se pare că doar doi din zece internauți reușesc să o descopere în intervalul de timp dat.

Te-ar putea interesa și: Testul optic pentru genii. Găsește cele 3 diferențe în doar 10 secunde, doar 2% dintre internauți reușesc

Găsește greșeala din imagine în 5 secunde

O provocare pe care puțini o pot rezolva

Așadar, setează cronometrul la cinci secunde și apasă Start. Ai reușit să descoperi greșeala? Dacă vrei să îți verifici răspunsul, soluția o găsești în rândurile de mai jos.

Rezolvare:

Greșeala pe care trebuia să o identifici este faptul că, dacă privim frunzele copacilor și fumul care iese din casă, ar însemna că vântul bate simultan din două direcții opuse, ceea ce este imposibil. Eroarea este încercuită în ultima imagine din galeria foto de mai sus.

Te-ar putea interesa și: Iluzia optică a începutului de săptămână. Găsești iepurele ascuns în imagine în doar 23 de secunde?