Ai pus o monedă în bradul de Crăciun? Dacă nu, grăbește-te, e musai să o atârni până de Revelion
Românii se pregătesc intens pentru Sărbătorile care bat la ușă. Zilele festive se apropie cu pași repezi, iar cei mai mulți au început să decoreze casa, bradul și să se gândească la meniul special din această perioadă. Cu toate că majoritatea fac pomul de Crăciun an de an, mulți nu știu anumite detalii care ar putea să le aducă altă energie în locuință. Specialiștii au venit cu detalii despre un obicei mai puțin cunoscut în rândul oamenilor. Ce înseamnă dacă pui o monedă între crenguțe?
Obicei de Crăciun: ce se întâmplă dacă pui o monedă în brad?
Cei mai mulți români adoră Sărbătorile de iarnă, iar majoritatea au început deja să își decoreze casa în spiritul Crăciunului. Unul din cele mai semnificative simboluri ale zilelor festive care urmează este chiar bradul, care de obicei se împodobește în Ajun.
Cu toate astea, unii dintre oameni se grăbesc și vor să îl aibă cât mai mult în prezența lor, așa că îl fac și cu două săptămâni mai devreme. În vremurile apuse se obișnuia ca în pom să se pună, bomboane, nuci, mere sau covrigi, dar acum există adevărate tendințe atunci când vine vorba despre împodobirea lui.
Bradul poate fi împodobit într-o singură culoare, doar cu globuri sau doar cu luminițe ori într-o combinație specială de culori. Acesta poate să arate exact așa cum îți dorești, dar totuși există o tradiție veche pe care ai putea să o respecți. Se spune că este bine ca printre decorațiuni să pui o monedă între crenguțe.
Aceasta ar trebui să fie înfășurată într-o hârtie și legată cu ață roșie. Specialiștii spun că oamenii care respectă tradiția în cauză vor avea parte de un An Nou plin de bucurii, înfloritor și cu foarte multe realizări. Banul atrage de obicei și bogăția în casă și le va aduce celor care locuiesc în ea stabilitate, echilibru și zile senine alături de cei dragi lor.
Istoria bradului de Crăciun
Specialiștii care au studiat fenomenul au considerat de-a lungul timpului că tradiția bradului împodobit își are originea în cultele păgâne. Conform acestora, dacă nu ar fi fost Regina Victoria a Angliei brazii de Crăciun decorați în case ar fi rămas un obicei neștiut și neînțeles ce s-ar fi practicat doar în anumite state germane și slave.
Istoricii au arătat că egiptenii antici obișnuiau să decoreze templele închinate zeilor în timpul solistițiului de iarnă. Cu mult înainte de apariția creștinismului, oamenii din emisfera nordică foloseau plante verzi pentru a-și decora casele de sărbători.
Acest lucru se întâmpla pe 21 sau 22 decembrie, ziua cea mai scurtă cu noaptea cea mai lungă. Orice plantă verde în locuință semnifica atunci un simbol și o reamintire a zeului soarelui care va străluci, dar reprezenta și faptul că vara urmează să apară din nou.