Ai privire de șoim dacă găsești toate diferențele dintre cele două imagini în doar 10 secunde. Doar geniile reușesc
Fără îndoială, unele dintre cele mai preferate teste de inteligență sunt cele în care suntem provocați să găsim diferențele. Dacă vrei să-ți pui la încercare abilitățile, te provocăm să găsește cele opt diferențe dintre cele două imagini.
Provocarea zilei
Testele de inteligență pot spune multe despre noi. Pe lângă faptul că pot spune multe lucruri despre personalitatea noastră, acestea ne pot testa și atenția. Un astfel de test este și cel de mai jos, care te provoacă să găsești diferențele în mai puțin de 10 secunde.
În total, sunt opt diferențe care pot fi găsite. Prin intermediul unor astfel de teste îți poți testa și memoria vizuală. În imagine se pot observa două găini, care la prima vedere par identice, însă nu este așa.
Citește și: Doar 1% dintre oameni pot găsi singura diferenţă dintre cele două imagini. Eşti un geniu dacă reuşeşti
Dacă le vei privi atent timp de 10 secunde, vei realiza că sunt multe diferențe. Ai reușit să găsești diferențele? Dacă nu, nu te îngrijora! Se pare că în a doua imagine, păianjenul nu are opt picioare. În concluzie, numărul diferențelor este același cu cel al picioarelor.
De asemenea, specialiștii te sfătuiesc să realizezi tot mai multe astfel de teste. În acest fel, pe măsură ce îți exersezi mai mult creierul prin rezolvarea unor puzzle-uri dificile, cu atât tinzi să îți ții creierul mai antrenat.
De ce ne sunt utile testele de inteligență
Prin intermediul unor astfel de teste ne putem îmbunătăți memoria vizuală și dexteritatea mentală. De asemenea, identificarea diferențelor între două imagini aproape identice este o sarcină dificilă.
Pe lângă faptul că te vei distra încercând să găsești diferențele, vei putea pune în funcțiune și creierul. Astfel de jocuri sunt realizate de oameni din toate colțurile lumii. În fiecare zi, oamenii își testează abilitățile prin intermediul acestor jocuri.
Când au apărut testele de inteligență?
Chiar dacă am fi tentați să credem că au apărut recent, acestea au luat naștere în urmă cu un secol. La acel moment, rolul acestora era acela de a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.
Și în SUA au folosite încă din timpului Primului Război Mondial. La acel moment, aceștia le foloseau pentru a identifica candidații ideali. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.