Ai preparat greșit până acum mămăliga. Când trebuie adăugat mălaiul de fapt. Așa nu va mai face niciodată cocoloașe
Mămăliga este aproape zilnic prezentă în casa multora dintre români. Fiecare o prepară în felul său, susținând că este rețeta perfectă, însă nu prea este deloc așa. Azi îți spunem de ce ai preparat greșit până acum mămăliga. Când trebuie adăugat mălaiul de fapt. Așa nu va mai face niciodată cocoloașe.
Cum se prepară corect mămăliga. Când se pune mălaiul pentru ca preparatul să nu aibă cocoloașe
Mămăliga este consumată în loc de pâine, iar mulți dintre români o au în fiecare zi pe masă.
Unor le place la nebunie, alții o consumă în lipsa pâinii și mai este o categorie care o preferă în detrimentul franzelei pentru că ar îngrașa mai puțin.
Sfaturi de care să ții cont atunci când prepari mămăligă
În articolul de astăzi vă vom prezenta mai multe sfaturi care te vor ajuta să obții o mămăligă perfectă, cu un gust bogat și aromat.
-Mămăliga se amestecă pe tot parcursul fierberii mălaiului, pentru că altfel riscați să nu se fiarbă uniform și să se lipească.
-Dacă nu gătiți mamaliga de post, adaugați o lingură de unt la final, după ce închideți focul. Acesta va da o consistență mai cremoasă și mai bună preparatului.
-Mămaliga perfectă se face cu.. răbdare! Lasă mălaiul să fiarba cam 30 de minute înainte de a stinge focul.
Mălaiul de țară fiebe mai greu decât cel din magazine
-În cazul în care folosiți mălai de țara, ține cont de faptul că acesta trebuie fiert cam cu 10-15 minute mai mult decât mălaiul din comerț.
-Scoate-ți mămăliga pe un tocător de lemn, căci acesta nu va împiedica aburii din mămăliga să se ridice, precum se întamplă în cazul unei farfurii de porțelan sau sticlă. În plus, fundul de lemn absoarbe excesul de apă din mămăliga.
-Când doar ați pus apa la fiert cu un praf de sare, presărați și un praf de mălai în apă.
Intuiți când începe să fiarbă apa
-Nu așteptați până când apa a început să clocotească pentru a turna restul de mălai. Încearcați să anticipați când va fierbe apați turnați mălaiul înainte, pentru a nu se face cocoloașe.
-De asemenea, pentru o mămăligă mai fină și mai ușor de făcut totodată, toarnă mălaiul în ploaie, nu dintr-o dată.
-Nu în ultimulrând, în cazul în care doriți ca mămăliga dumneavoastră să iasă mai gustoasă, folosiți cu încredere lapte în loc de apă.
Toate acestea fiind zise nu ne rămâne decât să vă urăm succes la făcut mămăligă și Poftă Bună!!!