Ai pereți verzi în casă? Greșeala majoră pe care ai făcut-o, trebuie să îi zugrăvești imediat

Ai pereți verzi în casă? Greșeala majoră pe care ai făcut-o, trebuie să îi zugrăvești imediat
Ai pereti verzi in casa Greseala majora pe care ai facut-o

În România există multe superstiții, cu privire la multe lucruri din casă ori gesturi pe care ar trebui sau nu ar trebui să le faci.

Ai pereți verzi în casă? Greșeala majoră pe care ai făcut-o

În popor se spune că pereții verzi trag a moarte. Această vorbă vine de la englezi, care cred că pereții verzi și vopsea verde, în general, folosită pentru casă atrage ghinionul și moartea.

Totul pornește de la un fapt adevărat, care s-a petrecut în secolul XVIII.

Pe vremuri, vopseaua verde se obținea folosind arsenic, o otravă extrem de toxică și puternică pe care oamenii o puteau inhala când pereții se umezeau.

De aceea se spune că pereții verzi trag a moarte. În plus, mulți din cei care lucrau în fabricile de vopsea erau otrăviți în timpul lucrului cu substanțe toxice.

Plantele care îți aduc ghinion în casă

Totodată, se spune că unele plante din casă aduc ghinion și ar trebui păstrate doar afară.

Cactusul face parte din plantele pe care nu este deloc bine să le ții în casă pentru că aduc ghinion.

În China, cactușii sunt văzuți drept simbol al conflictelor în familie. Ei nu trebuie ținuți niciodată în dormitor sau bucătărie, pentru că te vei certa cu cei cu care locuiești. Consultă lista cu plantele pe care e bine să le ții în casă pentru că aduc prosperitate, noroc, bani și fericire. 

De ce nu trebuie să îți lași geanta pe jos

Totodată, se spune că nu e bine să fluieri în casă, pentru că vei chema „sărăcia” și nici nu e bine să ții o umbrelă deschisă în interior.

Superstiția privind umbrela deschisă la interior vine din Asia, unde oamenii credeau că o umbrelă deschisă în casă ar deranja spiritele care protejează locuința. Ei lăsau umbrelele să se usuce afară și le aduceau în casă doar închise.

O altă superstiție populară este aceea că nu e bine să îți ții geanta pe jos. Pe lângă faptul că nu este elegant , se pare că geanta este a doua casă a banilor, după portofel.

În feng shui este inacceptabil să pui geanta pe jos, asta pentru că podeaua reprezintă pământul, iar banii reprezintă apa. Pământul distruge apa, așadar atunci când pui o geantă pe jos, „tragi a pagubă”.

Pentru a evită să îți lași geanta pe jos, poți achiziționa un accesori pe care îl așezi pe masă și acționează ca un cuier în care îți poți așeza geanta fără să deranjezi sau să se vadă inestetic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI