Ai ochi de vultur dacă găseşti elefantul în imaginea de mai jos! Puţini reuşesc, ai curaj să încerci?

de: Stan Nicu
01 05. 2023

Pentru această zi liberă de 1 Mai vă propunem un test IQ ceva mai special. Mai exact, trebuie să identificați un obiect dintr-o imagine mai amplă. Aceasta este iluzia optică care a enervat mulți internauți. Ai ochi de vultur dacă găseşti elefantul în imaginea de mai jos! Puţini reuşesc, ai curaj să încerci?

Test IQ pentru 1 Mai. Găsește elefantul ascuns în imagine. Doar 1% dintre oameni îl pot distinge

O iluzie optică i-a frustrat pe toți internauții după ce aceștia au petrecut mult timp încercând să găsească elefantul dintr-un desen animat al unei jungle.

Fotografia care este disponibilă și în galeria foto a articolului și indică un vânător cu o pușcă care cercetează atent prin sălbăticia plină de copaci și alte frunze după o eventuală pradă.

1% din oameni pot găsi elefantul

Cel care a făcut iluzia optică susține că „Doar unu la sută dintre oameni pot găsi elefantul ascuns în această imagine”.

Iluziile optice sunt constituite, de regulă, din imagini atrăgătoare, foarte fascinante, dar care își pot schimba forma, indiferent că este vorba de un obiect sau de un desen sau chiar de niște persoane. În plus, iluziile optice provoacă modul creierului de a percepe lucrurile.

De câte feluri sunt iluziile optice

Mai trebuie menționat faptul că iluziile optice este de mai multe feluri, cum ar fi iluzii fizice, fiziologice, dar și cognitive. Studiile arată că iluziile optice sunt o parte a domeniului psihanalizei, care aruncă lumină asupra modului în care oamenii percep lucrurile.

Creierul unui om normal poate privi diferit lucrurile sau imaginile, formând o percepție diferită din fiecare unghi al imaginii. O astfel de ilustrație inteligentă este și în iluzia optică de azi și în care un elefant este ascuns înt-o imagine de ansamblu.

Concentrarea pune creierul la treabă

Așadar, tot ce trebuie să faci este să privești cu atenție imaginea și să identifici elefantul. Nu te da bătut, mai încearcă, pentru că cu cât insiști mai mult, cu atât îți pui la treabă mai mult creierul, fapt foarte benefic pentru el.

Astfel, internauții, în marea lor majoritate, au fost derutați, încercând din răsputeri să găsească animalul ascuns în imagine.

Cum găsești elefantul ascuns în imagine

Însă, în cele din urmă, privitorii și-au dat seama că elefantul pândea chiar în prim-planul imaginii. Tot ce trebuie să faci este să întorci imaginea invers și vei observa că cei doi copaci mari sunt picioarele elefanților, iar copacul mai mic trunchiul lui.

„Mi-a luat zece ore să găsesc asta”, a spus un internaut frustrat.