Ai mașină cu aer condiționat? Greșelile pe care le fac cel mai des șoferii. Atenție, poate aduce mari neplăceri

de: Ana Chivu
09 06. 2020

Ce greșeli fac cel mai des șoferii! Suntem în plin sezon estival, iar conducătorii auto care au vehicule cu aer condiționat pot întâmpina anumite neplăceri. Despre ce este vorba?

Greșelile șoferilor. Ai mașină cu aer condiționat? Atenție!

Sezonule estival vine cu un val de căldură pe care majoritatea îl resimțim poate mai mult decât este cazul, tocmai pentru că vine după o perioadă plină de ploi și cu temperaturi mai joase decât normalul perioadei în care ne-am aflat până de curând. Pentru a ține totul în frâu, folosim aerul condiționat atunci când ne aflăm în mașină. Dacă ești șofer, trebuie să știi că faci câteva greșeli majore poate din comoditate, nu din neștiință.

Pentru a-i ajuta pe conducătorii auto, s-a înfăptuit o listă cu lucrurile care trebuiesc schimbate, conform SEAT, citat de auto-blind.ro. Cea mai comună situație în care se regăsește toată lumea este pornirea aerului condiționat la puterea maximă fără a ventila mașina înainte. Căldura este insuportabilă, mai ales când te grăbești să ajungi dintr-un loc în altul, volanul și scaunele frig de-a dreptul, iar tu te simți fără aer.

Sfaturi pentru șoferii care folosesc în exces aerul condiționat

Sfaturi utile

Specialiștii arată că un interior de mașină cu o temperatură de 35 de grade mărește cu 20% timpul de răspuns al unui șofer în trafic față de cel care beneficiază de o temperatură de 25 de grade. Nivelul de distragere al atenției a fost comparat cu nivelul de alcoolemie de 0.5 grame la litru de sânge în cadrul unui studiu. În loc să pornești sistemul de climatizare și să-l dai la maximum, ventilează mașina, deschide geamurile și lasă aerul să circule.

Este sugerat să nu ai sistemul de climatizare pornit în permanență pentru că este probabilă o defecțiune a acesteia. Un alt sfat important este folosirea corectă a aerului condiționat, dacă alegi această variantă. Este important să treci pe funcția automată de recirculare a aerului, care se aplică doar la mașinile echipate cu un astfel de sistem.