Ai la dispoziție 7 secunde să rezolvi ecuația incorectă. Doar o minte sclipitoare știe ce bețe de chibrit să mute

de: Daoud Andra
06 08. 2024

Jocurile care testează inteligența și atenția sunt foarte populare în rândul oamenilor de toate vârstele. Este și cazul acestei provocări cu bețe de chibrit, pe care cei mai pricepuți o rezolvă în doar câteva secunde. Te prinzi din prima ce bețe trebuie să muți, pentru ca egalitatea să fie corectă?

Egalează calculul mutând două bețe de chibrit

Ecuația din imagine are în total 24 de bețe de chibrit, însă nu sunt așezate cum trebuie. Pentru ca egalitatea să fie corectă, două dintre bețe trebuie să fie mutate în altă parte, pentru a obține alte cifre. În acest fel, calculul va fi corect.

Dacă nu ai reușit din prima, îți dăm un indiciu: nu doar numerele trebuie modificate, ci și semnul matematic. Plusul ar trebui să se transforme, așadar, în minus, pentru ca ecuația să fie corectă.

Cum se rezolvă corect calculul

Dacă nu ai reușit să rezolvi provocarea din prima, iată cum ar fi trebuit să procedezi! Se ia un băț de la primul 3 și se mută astfel încât să se transforme în 2. Bățul vertical de la plus se ia și se mută la cifra 5, astfel încât să se transforme în 6. În acest fel, în loc de 33 + 7 = 15, ecuația devine 23 – 7 = 16 și, în acest fel, este corectă.

Ai la dispoziție 7 secunde să rezolvi ecuația incorectă. Doar o minte sclipitoare știe ce bețe de chibrit să mute

Testele de perspicacitate, de toate felurile, sunt foarte utile pentru a determina coeficientul de inteligență, dar și nivelul de atenție în cazul adulților și al copiilor. Primele teste de inteligență au fost concepute în Franța, de către Alfred Binet, care, împreună cu colaboratorul său, au elaborat o serie de teste pentru a măsura nivelul de atenție al elevilor.

În începutul secolului XX, Binet, împreună cu Théodore Simon, au creat primul test de inteligență standardizat. Acest test a fost dezvoltat pentru a identifica elevii care aveau nevoie de suport educațional suplimentar în școlile din Franța. Testul Binet-Simon, lansat în 1905 și revizuit ulterior în 1908 și 1911, a fost revoluționar pentru că a introdus conceptul de ”vârstă mentală” și a utilizat o serie de sarcini care măsurau diferite aspecte ale inteligenței, inclusiv abilități ce țin de raționament și memorie.