Ai cont la BRD, BCR sau Banca Transilvania? Anunțul important care îi vizează pe clienții companiilor

Ai cont la BRD, BCR sau Banca Transilvania? Anunțul important care îi vizează pe clienții companiilor
Probleme pentru românii care au cont la BRD, BCR sau Banca Transilvania

Un anunț important îi vizează pe toți românii care au conturi deschise la BRD, BCR sau Banca Transilvania? Consiliul Concurenței a efectuat o serie de verificări în ultima perioadă. Ce suspiciuni există. Anunțul făcut de autoritatea responsabilă cu aplicarea regulilor de concurență.

Probleme pentru românii care au cont la BRD, BCR sau Banca Transilvania

Anunț important pentru românii cu conturi la bancă. Consiliul Concurenței a intrat pe fir și a efectuat în ultima perioadă controale intense la zece instituții bancare din țara noastră, dar și Biroul de Credit și la Asociația Română a Băncilor.

Băncile vizate de aceste inspecții au fost: Alpha Bank Romania S.A., CEC Bank S.A., Garanti Bank S.A., Raiffeisen Bank România S.A, ING Bank, Banca Transilvania S.A..

De asemenea, au fost efectuate controale la Banca Comercială Română S.A, BRD – Groupe Société Générale S.A., Credit Europe Bank și First Bank S.A, după ce au existat suspiciuni că persoane fizice cliente au accesul îngrădit la obținerea unor credite.

Ce a transmis Consiliul Concurenței

Potrivit președintelui unicei autorități responsabile cu aplicarea regulilor de concurență, condițiile de acces la credite ar fi diferite pentru clienții care au cont la BRD, BCR sau Banca Transilvania, iar unii dintre aceștia au accesul blocat la obținerea unor credite.

„Avem deja în derulare o investigație care vizează modul în care băncile calculează indicii de referință ROBOR/ROBID, ce stau la baza stabilirii dobânzilor.

De data aceasta ne uităm și la condițiile de acces la credite. Suspiciunea fiind că prin modul cum se calculează scorul de credit se blochează accesul unor clienți la credite”, a spus Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Citește și: Anunț important de la Banca Națională a României. Clienții ar putea rămâne fără bani pe card

Biroul de Credit ar limita accesul clienților persoane fizice la produse și servicii bancare

Totodată, Consiliul Concurenței a informat că există suspiciuni conform cărora acționarii Biroului de Credit limitează accesul unor consumatori persoane fizice la anumite produse și servicii de creditare.

Acestea au legătură cu scorul FICO, cel în funcție de care se evaluează capacitatea unui client de a rambursa un credit.

”Autoritatea de concurență are suspiciuni că acționarii Biroului de Credit ar limita accesul consumatorilor persoane fizice la produsele și serviciile de creditare bancară printr-o serie de acțiuni legate de stabilirea și aplicarea scorului FICO”, se mai arată în comunicatul Consiliului Concurenței.

Citește și: Motivul pentru care un român cu salariu mare nu a primit creditul de nevoi personale dorit de la bancă. Explicaţia de care vrei să ai habar

Urmăriți Playtech.ro și pe