Ai cea mai ageră privire dacă poţi vedea rapid căprioara ascunsă printre câini! Iluzia optică a zilei

de: Sabina Anastasia
14 12. 2023

Playtech Știri are o nouă provocare pentru tine! Cu ajutorul iluziei optice de astăzi, poți să îți testezi abilitățile cognitive. Ai cea mai ageră privire, dacă poți să găsești căprioara dintre puii de câini.

Cum îți stimulează iluziile optice creierul

Iluziile optice reprezintă una dintre cele mai iubite provocări în zilele noastre, în mod deosebit în mediul online. Specialiștii spun că sunt cea mai simplă modalitate de a testa atenția internauților, precum și modul în care procesează informațiile pe care le primesc pe cale vizuală.

Încercarea de a desluși iluzii optice, transformată într-un exercițiu regulat, ajută la îmbunătățirea abilităților de rezolvare a problemelor și a gândirii critice, spun specialiștii în psihologie și psihiatrie. Motivul este de la sine înțeles: exercițiile de acest fel presupun antrenarea creierului și a ochilor.

Vrei să îți evaluezi abilitățile cognitive?

Dincolo de faptul că iluziile optice stimulează creierul uman, ele îmbunătățesc și abilitățile logice și analitice. În final, cele ce sunt antrenate sub abilitățile cognitive, care, dacă rămân în formă nedezvoltată, au efecte negative asupra traiului de zi cu zi.

Ești de părere că ai o privire agere și te bucuri de funcții bine dezvoltate ale creierului tău? Poți testa aceste lucruri deslușind iluzia optică pe care ți-o prezentăm în materialul de astăzi. Ce trebuie să faci tu este să identifici căprioara din mulțimea de câini din imagine.

Găsește căprioara ascunsă printre câini!

În prima imagine din galeria foto, pe care va trebui să o accesezi pentru a rezolva iluzia optică de astăzi, vei observa un grup de puii de câini care sunt foarte bine dispuși. Nimeni nu știe cum, însă o căprioară s-a strecurat printre ei. Ce trebuie să faci tu este să o găsești.

Bineînțeles, așa cum te-am obișnuit și până acum, ai la dispoziție un timp limitat pentru a rezolva problema. Setează un cronometru la 4 secunde. Va fi o modalitate excelentă de a-ți testa abilitățile vizuale. Testul tău începe acum!

Unde se ascunde căprioara, de fapt

Analizează cu atenție imaginea. Dacă te bucuri de o atenție maximă și poți să te concentrezi, nu vei avea nevoie de mai mult de 4 secunde pentru a găsi căprioara din imagine. S-ar putea să fie chiar în fața ta! Utilizatorii cu o privire ageră o văd imediat.

Accesează a doua imagine încărcată în galeria foto, însă doar după expirarea timpului limită. În ea, am evidențiat pentru tine, căprioara ascunsă printre câini. Va fi foarte ușor să o observi. Ai reușit să o identifici și tu? Felicitări! În caz contrar, continuă să îți antrenezi creierul și cu alte materiale.

Îți recomandăm

Iluzia optică veche de 150 de ani. Ești un geniu dacă reușești să găsești toate animalele

Iluzie optică veche. Unde este soţia omului cu sombrero? Puţini o văd în 4 secunde