Afacerea viitorului în România. Te poți îmbogăți rapid, se fac bani frumoși
Afacerea viitorului în România. În scurtă vreme, dacă probele ce se desfășoară în prezent privind cultivarea unui fruct special se vor încheia cu bine, ai putea să reușești să câștigi bani frumoși. Schimbările climatice sesizate la nivelul țării noastre – și nu numai – vin și cu o serie de avantaje pentru agricultori. Se pot cultiva plante neobișnuite în solul autohton.
Afacerea viitorului în România
În ultimii ani de zile, schimbările climatice și-au spus cuvântul la nivel global. Variațiile de temperatură au avut un impact semnificativ și în cazul țării noastre. În ciuda tuturor efectelor negative, fenomenul are și unele avantaje pentru agricultori. Producătorii din domeniul fructelor și legumelor pot să cultive plante neobișnuite în solul autohton.
Dacă până în prezent, plantele exotice erau cultivate în regiunile cu climat cald, în viitorul apropiat s-ar putea să fie produse chiar și pe teritoriul țării noastre. Cercetătorii au deja în curs de desfășurare o serie de probe în urma cărora se va putea stabili cultivarea unor fructe speciale în România.
Se întâmplă la staţiunea de cercetare pomicolă Istriţa din județul Buzău. Aici, specialiștii din domeniul agricol studiază evoluția mai multor fructe exotice pe care românii le pot cultiva. Primii butași de kiwi deja au rodit. Fructele cultivate în România nu prezintă perișori și, spre deosebire de cele clasice, sunt puțin mai dulci, spun inginerii.
Specia kiwi cultivată în țara noastră
„Specia noastră face fructele ceva mai micuţe, în jur de 20 de grame. Nu are perişori pe fruct, se poate consuma ca atare. Este foarte bogată în vitamine, mai ales vitamina C, mai mult decât citricele, lămâia, chiar şi decât cătina. Poate avea fructe verzi, roşii şi violet. La gust se aseamănă cu kiwi-ul, dar un pic mai dulce.
Este în al doilea an de la plantat şi deja a rodit. Iarna este sensibilă la frig, din ce am observat. Specia îngheaţă la minus 20 de grade, dar noi, ca să o protejăm, o îmbrăcăm în zona inferioară cu paie. Trebuie să fim atenţi să nu băltească apa în jurul ei”, a explicat inginerul Andrei Tabacu, într-o intervenție pentru Adevărul.ro.
Cheltuieli mici, profit consistent
Dacă perioadele de probă desfășurate la staţiunea de cercetare pomicolă Istriţa din județul Buzău vor primi undă verde, românii vor avea șansa de a cultiva în solul autohton fructe de kiwi. Se vor face bani frumoși, în urma culturilor de acest fel. În plus, cheltuielile de întreținere nu sunt mari.
Citește și: Afacerea cu care un profesor dă lovitura în România. Ce idee genială a avut
Potrivit inginerilor agronomi și a cercetătorilor de la Buzău, fructele de kiwi din România nu prezintă dăunători. Astfel, cheltuilelile de întreținere sunt mici. Fructele kiwi din țara noastră nu sunt nici foarte pretențioase, putând fi cultivate cu ușurință în regiunile de câmpie.