Afacerea de care s-a apucat un român în Anglia. Ce i-a trecut prin cap l-a făcut om respectat în Marea Britanie
Românii nu duc lipsă de idei, iar unele dintre ele se dovedesc a fi extrem de inspirate și profitabile. Un român stabilit în Marea Britanie demonstrează că zicala ”fă rai din ce ai” chiar funcționează de minune și a dat lovitura cu o afacere cu investiții minime.
Românul care a dat lovitura în Anglia cu afacerea lui
Un conațional pe nume Adrian Drob, originar din județul Hunedoara, dar stabilit de mai mult timp în Anglia, a dat lovitura cu o afacere inedită. Românul și-a folosit priceperea de a face pizza și a transformat rulota pe care o avea într-o pizzerie pe roți. Face pizza napoletană, pe care o coace într-un cuptor cu lemne instalat chiar în rulotă.
Povestea lui a devenit cunoscută pe grupurile de Facebook dedicate românilor stabiliți în Regatul Unit. Adrian și-a spus povestea pe scurt și a mărturisit cum a reușit să aibă succes.
”Pentru mine, pizza este doar cea facuta la cuptor cu lemne, orice altceva este oarecum o minciună. Nu judec pe nimeni care o face altfel, fiecare face cum vrea, dar eu am învatat meserie la Napoli, în Italia”, a transmis românul, într-o postare.
S-a perfecționat la Napoli și le vinde pizza englezilor
Adrian Drob a emigrat din orașul Vulcan în urmă cu mulți ani, pentru a-și face un rost în viață. Imediat după majorat, a plecat în Italia și s-a stabilit la Napoli, unde a învățat să facă pizza. A lucrat într-o pizzerie cu tradiție și a învățat toate secretele unui preparat ca la mama lui acasă, pentru că în Napoli a fost gătită pentru prima dată pizza.
După mai mulți ani petrecuți în Italia, a decis să facă o schimbare, iar de aproximativ 10 ani locuiește în Anglia. A muncit, după care a decis să își deschidă propria afacere și să nu mai lucreze pentru alții. Așa a ajuns să fază pizza în rulotă, iar ambiția l-a determinat să pună un cuptor pe lemne chiar în rulota sa.
”Am învățat meserie de la cei mai buni, în inima orașului Napoli, iar azi, după 15 ani lucrați în acest domeniu am deschis propria mea pizzerie într-o rulotă cu care mergem la festivaluri, nunți, botezuri, petreceri private și orice alt eveniment.
Deși sunt doar câteva luni de când am pornit la drum, pot să spun ca afacerea este un real succes, lumea ne apreciază cu adevărat și avem numai review-uri de 5 stele. Cine nu ar putea aprecia o pizza făcută la foc cu lemne, numai cu ingrediente proaspete și după o rețetă tradițională italiană”, a scris Adrian Drob un grup de Facebook.