Afacerea cu care românii pot da lovitura până în Crăciun. Iei 500 de lei la o comandă, oricine poate face bani din asta

de: Stan Nicu
14 11. 2022

Există o afacere pe care dacă o începeți acum puteți da lovitura până de Crăciun. Un bărbat are nevoie în permanență de așa ceva. Acesta a descoperit o metodă de încălzire a solariilor, astfel încât poate produce legume foarte bune la preț. Ce cumpără bărbatul cu zecile de tone, de fpat?

Cu ce își încălzește un bărbat solariile cu roșii. Ce soluție a găsit

Un bărbat a dat lovitura după ce a descoperit o metodă ieftină pentru a-și încălzi legumele din solarii.

Cojile de nucă sunt soluția descoperită de un agricultor din Olt care își încălzește cu ele solariile. Astfel, peleţii mai scumpi au fost înlocuiți cu cojile de nucă.

Cojile de nucă aduce costuri reduse cu 75%

În acest fel, agricultorul are costurile cu încălzirea reduse cu 75%, comparat cu peleții, cojile de nuci fiind cumpărate de la producători.

Valentin Vasile este de profesie inginer, dar nu în agricultură, însă de mai mulți ani cultivă roşii în solariile proprii.

Cum i-a venit agricultorului ideea

În ultima vreme afacerea omul era pe butuci din cauza facturilor tot mai mari, astfel că și-a pus mintea la contribuție și a descoperit astfel o metodă ieftină de a da căldura necesară tomatelor sale.

Acum, bărbatul și-a adaptat centrala care funcționa pe peleți să funcționeze pe coji de nucă. Bărbatului i-a venit ideea din ce îi povesteu bunicii lui pe vremuri.

Cantitatea de coji de nucă, similară cu cea de peleți

„Înainte, bunicii spuneau că băgau un făraș de coaja de nucă pentru a curăța soba. Şi am vrut să curăţ centrala, să văd dacă curăță. Am văzut că e rentabil”, povestește Valentin Vasile.

Fermierul folosește patru tone şi jumătate de coajă de nucă pentru a înălzi un solar, cantitate similară și în cazul peleților, numai că aceștia din urmă sunt mult mai scumpi.

Cât costă cojile de nucă

O tonă de peleţi costă 2.500 de lei, în timp ce tona de coajă de nucă costă doar 550 de lei. Astfel, românii ar putea face bani frumoși din vânzarea de coji de nuci, în contextul în care acestea se găsesc la tot pasul în țara noastră.

De asemenea, agricultorul și-a comandat 30 de tone de nucă de la producătorii locali care vând miez de nucă. În lus, coji de nucă se găsesc de vânzare şi pe site-uri specializate de pe internet sau de la procesatori din străinătate, respectiv din Ucraina sau Republica Moldova.

România, cea mai mare producătoare de nuci din UE

Bărbatul este foarte mulțumit, iar vecinii săi i-au împrumutat ideea, dar nu pentru a încălzi solariile, cipentru a-și încălzi locuințele. România, este cel mai mare producător de nucă din Uniunea Europeană, cu peste 60 de mii de tone.

În 2021, România a avut o producţie de trei ori mai mare decât Spania şi de două mai mare ca cea a Greciei.