Afacerea cu care o româncă a dat lovitura pe litoral. A investit doar 2.000 de lei, oricine poate face asta

de: Sabina Anastasia
04 08. 2023

S-a mutat în Constanța după trei ani de pandemie în care a locuit la București, fără balcon și, astfel, fără posibilitatea de a lua o gură de aer curat din când în când. Planul său temporar s-a transformat în unul de lungă durată. A investit suma de 2.000 de lei într-o pasiune și se bucură de o afacere bănoasă.

Cine este Norina Grigoraș 

Norina Grigoraș este o recomandă de loc din Timișoara, care până acum câțiva ani locuia în București. În prezent, trăiește în Constanța. Este absolventă de psihologie, studiile din acest domeniu completându-le ulterior cu altele de politehnică.

După perioada de pandemie de coronavirus, în care a stat blocată într-un apartament din București, din care nu putea să iasă des pentru a lua o gură de aer din cauza faptului că nu avea balcon, s-a gândit să meargă în Constanța. Zis și făcut, imediat după ce s-au ridicat restricțiile.

Norina Grigoraș și-a închiriat un apartament în Constanța, cu gândul că va locui temporar acolo, cât să se relaxeze de stresul acumulat în ultima vreme. Planul său temporar s-a transformat, însă, în unul de lungă durată, care a venit cât se poate de natural.

Cum a vândut cărți poștale

Deși activitatea sa profesională de zi cu zi este statistician programator în industria farmaceutică, Nora Grigoraș a descoperit că îi place fotografia. Cutreierând Constanța, a ajuns la concluzia că oamenii nu mai conștientizează frumusețea ce îi înconjoară.

„Albastru de Marea Neagră a apărut acum doi ani ca pagină de Instagram (@albastrudemareaneagra) unde am început să postez cadre pe care le surprindeam în plimbările mele pe lângă mare.

Ideea de cărţi poştale a apărut în februarie, anul trecut, şi s-a conturat fizic în mai”, a spus Norina Grigoraş, fondatoarea proiectului, într-o intervenție pentru Ziarul Financiar.

Investiție de doar 2.000 de lei

Astfel, a început să facă fotografii cu telefonul, urmând cursurile unei școli de profil și, în cele din urmă, deschizându-și o afacere. Acum este fotograf cu acte în regulă și vinde cărți poștale. Investiția nu a fost deloc mare, ci de doar 2.000 de lei.

„Investiţia iniţială a fost de 2.000 de lei şi asta pentru printarea cărţilor poştale. O parte din bani se duc pe plicurile pe care le fac, nu este un plic cu scopul de a ajunge la destinatar, este un plic manual, dar mă bucur mult să fac asta. În esenţă, Albastru de Marea Neagră este şi despre a duce ceva la bun sfârşit. Nu ai nevoie de foarte multe lucruri”, a spus românca.

Citește și: Afacerile care produc bani tot anul în România: cifra de afaceri crește chiar și acum

Nora Grigoraș vinde cărți poștale inclusiv în librăriile Cărtureşti şi la Prăvălia cu Cărţi din Constanţa, dar şi în Cărtureşti din Bucureşti, Sibiu şi Cluj. Potrivit spuselor sale, reprezentanții librăriilor au contactat-o pentru a colabora cu ei. Cadrul cu Casinoul din Constanța, ce poate fi vizualizat în galeria foto, este best-seller.