Afacerea banală cu care o româncă a dat lovitura în Zanzibar. Ce le pregăteşte zilnic turiştilor. Are mare succes

de: Ioana Bucur
12 02. 2023

O româncă a reușit să dea lovitura în Zanzibar cu o afacere banală. În perioada pandemiei, insula a devenit una dintre destinațiile de vacanță cele mai populare în rândul turiștilor de la noi din țară. Corina a povestit cum a decis să se transforme din vizitator în antreprenor local.

O româncă a dat lovitura în Zanzibar cu o afacere banală

Cu o afacere banală, o româncă a reușit să dea lovitura în Zanzibar, chiar dacă nu s-a gândit nicio clipă că ar ajunge vreodată să facă un astfel de pas.

În perioada pandemiei de Covid-19, când granițele multor țări au fost închise, iar condițiile de călătorie erau foarte stricte, Zanzibar a devenit una dintre destinațiile de vacanță preferate ale românilor.

Printre ei s-a numărat și Corina Micu, doar că vacanța s-a prelungit fără voia ei, rămânând blocată acolo nu mai puțin de opt luni. În acea perioadă, s-a îndrăgostit iremediabil de frumusețile locului.

A fost momentul în care ea și iubitul ei au luat o decizie ce le-a schimbat complet viața: să se mute acolo.

Citește și: Ce au păţit două românce în vacanţa din Zanzibar. Au crezut că merg într-un paradis exotic, însă realitatea a fost cu totul alta: „O mizerie de nedescris”

„Chiar nu mă gândeam să mă mut aici”

Profitând de faptul că numărul turiștilor din România este foarte mare, Corina și-a dat seama că o afacere cu produse de la noi din țară s-ar putea bucura de succes în Zanzibar și a avut dreptate. Femeia face acum cozonaci și plăcinte după rețetele tradiționale cu care a crescut.

„Chiar nu mă gândeam să mă mut aici. A fost așa o hotărâre pe momentul corona time. Puteam să deschid oriunde, dar faptul că am rămas aici blocată pe perioada aia, opt luni de zile, m-am gândit ce se poate face”, a povestit Corina Micu, pentru Știrile PRO TV.

Paula Bătrâneanu are o poveste asemănătoare. Ea și-a folosit economiile pentru a închiria o vilă în care să locuiască, iar camerele rămase libere le subînchiriază turiștilor veniți din toate colțurile lumii, cu prețuri cuprinse între 60 și 240 de euro pe zi, în funcție de mărimea și priveliștea pe care le are fiecare.

„Dacă vrei să îți deschizi o afacere ai două variante: să își deschizi afacerea pe cont prorpiu sau să își deschizi afacerea cu un partener local. Partenerul local implică niște taxe mai mici. Și la impozite și la deschiderea firmei”, a spus Paula Bătrâneanu, pentru sursa citată.

Citește și: S-a întors în România după 10 ani de stat în Italia pentru a deschide o afacere aici. A vrut să vină acasă: „Eram bine plătit şi respectat acolo”