Aerul polar care ajunge în România. Ce urmează, e alertă meteo

Aerul polar care ajunge în România. Ce urmează, e alertă meteo

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) anunță un val de aer polar care va lovi România în următoarea perioadă, venind cu temperaturi scăzute. Deși ne-am bucurat de câteva zile mai însorite, meteorologii avetizează că situația se va schimba radical în orele următoare, gerul făcându-și simțită prezența în țara noastră. Mai multe detalii, în continuare. Anunțul oficial, în continuare.

Aerul polar care ajunge în România

Vești triste pentru românii care așteptau primăvara, încurajați fiind de vremea frumoasă din ultimele câteva zile. Meteorologii le spulberă însă speranțele, anunțând un val de aer polar pentru următoarele zile. Valorile termice vor scădea brusc, iar gerul va pune stăpânire peste România.

De asemenea, în anumite regiuni din țară va ninge și va fi viscol. Potrivit meteorologului Alina Șerban, noaptea se vor înregistra temperaturi negative în majoritatea zonelor țării. În plus, maximele nu vor depăși 8 grade Celsius în centrul României și minus 3 grade Celsius în partea sudică.

„Ne vom afla sub influența unei mase de aer polar. Se va extinde și se va intensifica. Temperaturile vor deveni negative în mare parte din țară. Noaptea va fi caracterizată de o vreme geroasă, însemnând minus 10 grade sau chiar mai mult.

Cel mai rece va fi luni, când maximele vor fi în general negative, de la -8 în centrul țării, până la -3 grade în partea sudică.  Vântul va prezenta intensificări nu doar în zonele montane. În asociere cu temperaturile scăzute, temperaturile reale resimțite vor fi cu mult mai mici“, a declarat meteorologul ANM la Antena3.

Citește și: Vremea până marți. Ce temperaturi ne așteaptă în București și în restul țării

Ce urmează, e alertă meteo

Începând cu ziua de astăzi, vremea va fi deosebit de rece, fiind anunțate ninsori în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1.700 metri.

„În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1.700 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea redusă.

Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent“, avertizează meteorologii ANM.

Ninsoarea viscolită își va face simțită prezența în special în jumătatea vestică a Moldovei, local în Carpații Orientali și Occidentali.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI