Adrian Streinu-Cercel, vestea pe care nimeni nu dorea să o audă. Cât timp va mai dura, de fapt, pandemia de COVID-19

Adrian Streinu-Cercel, vestea pe care nimeni nu dorea să o audă. Cât timp va mai dura, de fapt, pandemia de COVID-19
Adrian Streinu-Cercel, vestea pe care nimeni nu dorea să o audă. Cât timp va mai dura, de fapt, pandemia de COVID-19

Restricții noi și vești proaste, acestea sunt noutățile în această perioadă în plină evoluție a pandemiei. Managerul de la Institutul „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel a vorbit ieri seară despre cât va mai dura pandemia, în cel mai fericit caz, dar și despre faptul că românii trebuie să se obișnuiască să poarte mască în orice loc.

România a depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, cel mai nou candidat de pe listele PSD pentru alegerile parlamentare, a vorbit în cursul serii de ieri, la Realitatea Plus, despre situația grea pe care o traversăm în această perioadă. București a intrat de astăzi în scenariul roșu, asta după ce rata de incidență a îmbolnăvirilor cu COVID-19 a depășit pragul de 3 la mia de locuitori, atingând în acest moment 3,19.

Medicul de la “Matei Balș” a vorbit în cadrul intervenției de la “Legile Puterii” despre nevoia urgentă a cetățenilor de a se obișnui cu purtarea măștilor de protecție, dar în egală măsură cu necesitatea intoroducerii unoi noi reguli sanitare, menite să evite răspândirea virusului într-un mod atât de rapid și agresiv.

„Pandemia nu se va termina nici azi, nici mâine”

Medicul a tras un mare semnal de alarmă cu privire la perioada pe care se va întinde pandemia de coronavirus. Acesta afirmă că nu se va termina de pe o zi pe alta, astfel că ține doar de noi cât de bine ne ferim și cât timp suntem dispuși să ne luptăm cu acest virus.

Cea mai indicată armă împotriva virusului este o igienă atentă, legi bine puse la punct, dar cel mai importantă fiind purtarea măștii din momentul în care ieșim din casă până revenim în locuință.

“Se simte nevoia unui cadru legislativ, pentru că această situație nu se va termina nici azi, nici mâine. Ea va dura cel puțin încă doi ani de aici încolo, ori pentru asta, trebuie să fim pregătiți cu acele elemente ca să trecem cu ușurință sau mai cu ușurință peste aceste probleme de sănătate publică.

Derularea acestei pandemii ține strict de noi și numai de noi. Vrem să trecem mai ușor prin ea, atunci toți trebuie să facem același lucru, adică să purtăm mască pe figură din momentul în care ieșim pe ușă până când ne întoarcem de la serviciu, să ne spălăm mai des pe mâini, să păstrăm oarecare distanțare fizică față de cei din jurul nostru”, a declarant Streinu-Cercel, la Realitatea Plus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI