Adrian Mutu a semnat contractul cu Neftchi Baku. Cine este personajul care apare în tabloul din sala în care a avut loc ceremonia – GALERIE FOTO

de: Sorin Barbu
11 07. 2023

Adrian Mutu este noul antrenor al formației Neftchi Baku. Tehnicianul român a semnat astăzi, 11.07.2023, contractul cu formația din Azerbaidjan și și-a asumat un obiectiv îndrăzneț: titlul de campioană. „Briliantul” a încercat să-și apropie fanii și le-a transmis că echipa va juca un fotbal spectaculos. Cei care au văzut imaginile de la festivitate s-au întrebat cine este personajul important din singurul tablou de pe perete.

Adrian Mutu a semnat un contract pe doi ani cu Neftchi Baku și va câștiga un milion de euro

Adrian Mutu este noul antrenor al formației Neftchi Baku. „Briliantul” a semnat contractul cu formația din Azerbaidjan la doar două zile după ce a plecat de la Rapid. Fostul atacant al echipei naționale va avea un salariu de 500.000 de euro pe an, mai mare decât al predecesorului Laurențiu Reghecampf, un tehnician cu un CV mult mai bogat.

„Neftchi este clubul cu una dintre cele mai mari baze de fani din Azerbaidjan. Suporterii sunt cunoscuți în Europa pentru loialitatea și suportul lor. Sunt sigur că va exista o anumită legătură.

Scopul meu este să o readuc pe Neftchi la locul potrivit, pe cea mai înaltă poziție din clasament și să reprezentăm țara cu mândrie în Europa. Cred că Neftchi va avea succes în Europa”, a declarat fostul tehnician de la Rapid.

Cine este personajul din tabloul care a atras privirile la prezentarea lui Adrian Mutu

Antrenorul român are planuri mari la Neftchi Baku, iar șefii sunt alături de el și i-au promis un buget foarte mare de transferuri.

„Adrian Mutu și-a asumat responsabilitatea de a face echipa campioană și a promis, totodată, că se va califica în grupele Champions League. Bineînțeles că nu cu mâinile goale! Antrenorul român a cerut mărirea bugetului, care va crește de 1,5 ori”, a explicat Sport Info din Azerbaidjan.

Adrian Mutu a semnat actele într-o atmosferă sobră, într-o sală ce părea a unei mari corporații. Tabloul care se vede în imagini îl reprezintă pe Heydar Aliyev, cel care a fost prim-secretar al Partidului Comunist din fosta republică sovietică, apoi președinte al țării. Este vorba despre un fost ofițer de la KGB care a condus practic țara din 1969 până în 2003.

Neftci Baku a terminat campionatul pe locul trei, iar conducătorii vor titlul, după doi ani în care competiția a fost dominată de Qarabaq.

Sursa Foto: Facebook Neftchi Baku