Adrian Marțian, reținut de poliție? Primele declarații ale avocatului său, după ce tatăl celor trei copii din Hunedoara i-ar fi dus în Serbia

de: Daoud Andra
18 10. 2024

Răsturnare de situație în cazul copiilor din Hunedoara care au dispărut de acasă în cursul zilei de luni. Cei trei minori au fost găsiți în Serbia, alături de tatăl lor. Chiar Adrian Marțian a fost cel care i-a luat și i-a dus acolo, iar autoritățile au deschis o anchetă în acest caz..

Adrian Marțian s-a ales cu dosar penal

Poliția din Hunedoara a mers în Serbia după Adrian Marțian și cei trei copii ai săi, după ce acesta a trecut granița cu ei la începutul săptămânii. Omul de afaceri a alertat autoritățile inițial pentru a semnala dispariția minorilor, după care a fost găsit împreună cu ei, în Serbia. Marți, a apărut o filmare cu cei trei copii, în care aceștia spuneau că vor să stea cu tatăl lor, nu cu mama.

Joi noaptea, polițiștii din Hunedoara au mers în Serbia după Adrian Marțian și după copii și au încercat să îl convingă pe acesta să revină în țară. După câteva ore de discuții, afaceristul a fost de acord să se întoarcă împreună cu copiii în țară. La revenirea în România, minorii au ajuns în grija autorităților, iar pe numele lui Adrian Marțian a fost deschis un dosar penal.

”În urmă cu puţin timp, ca urmare a probatoriului administrat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, bărbatul de 54 de ani, din Simeria, a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectare a măsurilor privind încredinţarea minorilor, inducerea în eroare a organelor judiciare şi participaţie improprie la trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi arestare Preventivă Deva şi urmează a fi prezentat magistraţilor, în vederea luării măsurilor legale”, a transmis IPJ Hunedoara, într-un comunicat de presă, vineri.

Ce a spus avocatul său

La întoarcerea în țară, avocatul lui Adrian Marțian declara că nu este o situație gravă și că nu se pune problema ca acesta să fie reținut de polițiști.

”Nu e nicio situație gravă sau ieșită din comun. Nu, nici vorbă de așa ceva. Vine de bună voie, explică situația, nu sunt probleme”, a spus avocatul Dan Dogaru, potrivit Știrile Pro TV.

Poliția încearcă să afle cum a fost posibil ca omul de afaceri să treacă frontiera cu cei trei copii ai săi. Potrivit legii, minorii trebuie să fie însoțiți de ambii părinți atunci când ies din țară sau părintele însoțitor să aibă o procură notarială prin care celălalt părinte să își exprime acordul ca minorii să părăsească țara.