Cum a ajuns Hitler imaginea unor biscuiți din România: „Face parte din istoria omenirii”

de: Claudiu Surmei
03 04. 2019

O firmă de biscuiți din România își face reclamă folosind imaginea lui Adolf Hitler. Pe pagina de Facebook a firmei RoStar a fost postată o imagine cu Hitler, care este asociată cu biscuiții Dita. Postarea este însoțită de o întrebare de cultură generală despre locul de naștere al fostului dictator.

Nu este pentru prima dată când firma de biscuiți își asociază imaginea cu cea a lui Adolf Hitler. Pe 31 martie, pe pagina de Facebook a companiei a fost postată o poză cu Hitler, alături de un produs Ro Star și întrebarea „De ce a construit Hitler o clădire lungă de 4,5 km?”

La câteva zile distanță, Ro Star s-a folosit din nou de imaginea lui Hitler pentru a-și promova biscuiții pe rețeaua de socializare. De această dată, întrebarea care a însoțit fotografia a fost „În ce țară s-a născut Adolf Hitler?”, iar variantele de răspuns: „a)Austria; b) Germania; c) Polonia.”

Biscuiți, Hitler și cultură generală

„Postarea aceasta face parte din seria „Cultură generală”, sub umbrela căreia de câteva luni postăm zilnic varii întrebări pentru fanii noștri. Este o rubrică de succes, cu un engagement mare din partea fanilor paginii, iar acest lucru se datorează faptului că învățăm/ne reamintim împreună cele mai importante evenimente, consolidându-ne astfel cultura generală. Suntem de acord cu părerea generala despre acest personaj, care – vrem, nu vrem – face parte din istoria omenirii.

Probabil că echipa noastră de creație ar fi avut azi o zi mai liniștita dacă ar fi ales să-l ignore pe Adolf Hitler… Ne cerem scuze daca v-am ofensat în vreun fel, departe de noi această intenție. Vă mulțumim mult pentru înțelegere”, a fost răspunsul dat de administratorul paginii de Facebook, după ce o utilizatoare și-a exprimat dezaprobarea față de asocierea biscuiților Dita cu imaginea lui Hitler.

Postarea a strâns zeci de comentarii. Printre cei care au răspuns la întrebare s-au mai numărat câțiva care nu au înțeles rostul postării de la Ro Star.